Cautare


04 Octombrie 2018
Atos si Universitatea Transilvania lanseaza primul masterat de securitate cibernetica din Brasov cu predare in limba engleza

Atos colaboreaza cu Universitatea Transilvania (UniTBv) pentru lansarea primului program de Masterat de Cybersecurity din Brasov cu predare in limba engleza. Programul este inclus in curricula Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor din cadrul UniTBv si are o durata de 2 ani. De asemenea, Atos doteaza laboratorul de securitate cibernetica cu echipamente si solutii in valoare de peste 90.000 de euro.

Programul de Masterat Cybersecurity se adreseaza tinerilor pasionati de IT si tehnologie si isi propune sa le asigure acestora dobandirea de abilitati si competente pentru o cariera profesionala sau de cercetare in domeniul securitatii cibernetice. Pregatirea specialistilor va avea doua componente: teoretica - prezentarea conceptelor de securitate cibernetica, infrastructuri critice, securitate informationala si practica - determinarea amenintarilor, riscurilor si vulnerabilitatilor de securitate cibernetica si gestionarea rapida si eficienta a sistemelor in cazul unor incidente de securitate. inscrierea s-a desfasurat in perioada 5 – 8 septembrie. Pentru anul universitar 2018 – 2019 sunt alocate 27 de locuri, dintre care 22 de locuri fara taxa si 5 cu taxa.

“Prin lansarea programului de Masterat de Cybersecurity din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov ne dorim sa cream un ecosistem puternic care sa se adreseze nevoilor actuale legate de securitatea cibernetica si, in acelasi timp, sa pregatim specialisti cu abilitati practice pentru viitor. Noul program vine atat in sprijinul tinerilor IT-isti, prin accesul la notiuni temenice de securitate cibernetica prezentate de profesori talentati si experti Atos, cat si in sprijinul angajatorilor, fiind cunoscut faptul ca industria de software si servicii IT se confrunta in prezent cu o lipsa acuta de forta de munca calificata. Atos si Universitatea Transilvania din Brasov colaboreaza de mai multi ani si aveam in plan extinderea  parteneriatului in aceasta directie”, a declarat Catalina Dodu, Global Presales Director Cybersecurity Atos si Country Manager Atos IT Solutions and Services SRL.

In cadrul parteneriatului cu Universitatea Transilvania din Brasov, Atos isi aduce contributia prin implicarea specialistilor sai din Romania si din strainatate in procesul de predare, dar si prin crearea unui laborator specializat de Cybersecurity in valoare de peste 90.000 EUR, ce include atat elemente hardware, servere Bull Sequana S pentru virtualizare si procesari de date, modulul de securitate hardware HSM Proteccio, precum si componente software specifice domeniului de securitate din portofoliul Atos: Evidian Single Sign On si CardOS.

“Secolul XXI se caracterizeaza printr-o dezvoltare rapida a tehnologiilor informationale si de comunicare, care au creat un spatiu cibernetic dinamic fara frontiere. in acest context, securitatea cibernetica si protectia datelor reprezinta o tema tot mai importanta. La nivel national este o cerere mare de specialisti pentru securitatea datelor, mai ales in contextul in care, incepand cu 25 mai 2018, in Romania, ca dealtfel in toate statele membre UE, se aplica efectiv Regulamentul European General privind Protectia Datelor (GDPR)”, afirma Conf. Dr. Carmen Gerigan, Decan al Facultatii de Inginerie Electrica si stiinta Calculatoarelor.

Despre Atos SE

Atos SE (Societate Europeana) este lider in domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro si aproximativ 100.000 de angajati in 73 de tari. Avand clienti in toata lumea, Grupul ofera servicii de consultanta si integrare a sistemelor, servicii de administrare si BPO, operatiuni cloud, solutii Big Data si de securitate cibernetica, dar si servicii de tranzactionare prin Worldline, liderul european in industria platilor si serviciilor de tranzactionare. 

Cu o vasta expertiza in tehnologie, Atos colaboreaza cu clienti din sectoare de business diferite: Industria Apararii, Servicii Financiare, Sanatate, Industria Prelucratoare, Media, Utilitati, Sectorul Public, Retail, Telecomunicatii si Transport.

Compania se concentreaza pe tehnologia de business care stimuleaza dezvoltarea, ajutand organizatiile sa anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informatiei al Jocurilor Olimpice & Parlimpice si este listat la bursa pan-europeana Euronext din Paris. 
Atos opereaza sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify si Worldline.


Despre Universitatea Transilvania din Brasov

Universitatea Transilvania din Brasov are 18 facultati si peste 19.000 de studenti. Aici se deruleaza mai mult de 100 de programe de studii de licenta si peste 70 de programe de masterat, in toate domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte umaniste, stiinte sociale, stiinte exacte, medicina, arte, educatie fizica si sport. La acestea se adauga 18 domenii de studii doctorale.  

La Facultatea de Inginerie Electrica si stiinta Calculatoarelor invata peste 1.400 de studenti la cele 8 programe de studii de licenta si 4 programe de studii de masterat. in ultimii ani, facultatea a incheiat parteneriate si colaboreaza in forme variate cu diverse companii private. in plus, patru dintre laboratoarele facultatii sunt dotate de companiile partenere. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate