Cautare


09 Octombrie 2018
Aplicatia „Monitorizare Vot” dezvoltata de Code for Romania, peste 1.000 de nereguli inregistrate in procesul de votare

Aplicatia „Monitorizare Vot” a fost pusa la dispozitia ONG-urilor care fac parte din platforma fiecarevot.ro, acestia acreditand cetateni care si-au dedicat timp observarii procesului de votare desfasurat pentru Referendului pentru modificarea Constitutiei din 6-7 octombrie 2018. Cu ajutorul aplicatiei „Monitorizare Vot”, 538 de observatori independenti au inregistrat sesizari observate in 1.635 de sectii de votare din 34 de judete si din diaspora. Acestia au trimis 131.306 de mesaje, dintre care 1.736 de nereguli.

Solutia, dezvoltata exclusiv de voluntari care fac parte din Code for Romania, incurajeaza oamenii sa se implice in procesul electoral astfel incat sa protejeze transparenta si corectitudinea proceselor de votare si le ofera posibilitatea de a se face auziti atunci cand au de semnalat o neregula in desfasurarea acestora. Voluntari de pretutindeni au fost acreditati de ONG-uri pentru a putea deveni observatori electorali, iar prin intermediul aplicatiei mobile puse la dispozitie de Code for Romania au putut transmite simplu si rapid nereguli aparute in procesul de vot. 

Aplicatia „Monitorizare Vot” urmeaza sa fie utilizata din nou la alegerile ce vor avea loc in aceasta luna in Polonia si ulterior va fi implementata la nivel international. Aplicatia a castigat premiul l pentru Participare Civica la editia din 2017 a Galei Societatii Civile. 

„Monitorizare Vot”, cat si alte aplicatii dezvoltate in scopuri civice de organizatii non-guvernamentale din peste 50 de tari ale lumii sunt prezentate live in cadrul summit-ului global Heroes of Tech, care are loc in aceasta saptamana in Bucuresti. Evenimentul gazduieste reprezentanti si specialisti de pe tot globul pentru a discuta despre cum tehnologia poate fi pusa in slujba societatii.

Evenimentul a inceput astazi, cu ziua dedicata ”Fortei tehnologiilor puse in slujba cetatenilor”, programul zilelor urmatoare fiind urmatorul:
Ziua 2 – ”Cum crestem impactul tehnologiilor civice”
Panel-uri si sesiuni de lucru pe domenii in care se construiesc aplicatii sau alte solutii tehnologice de colaborare: combaterea dezinformarii in general si a fenomenului ”fake news” in particular, explicarea legii pentru cetateni, sprijinirea valorilor democratice, reducerea efectelor devastatoare ale dezastrelor naturale, protectia mediului etc.
Ziua 3 – ”Civic Tech in context global”
Ziua a treia este rezervata relatiei cu autoritatile, indiferent daca vorbim de Uniunea Europeana, parteneriatele nationale sau locale. 
Ziua 4 – ”Cum dezvoltam tehnologiile civice intr-un mod sustenabil”
Conferinta se incheie cu sesiuni de lucru ce adreseaza dezvoltarea comunitatilor de voluntari civic tech: de la strategii de atragere de fonduri si planificare de resurse pana la egalitatea de gen, comunicarea si promovarea inovatiei in acest domeniu.
Cele 5 zile de eveniment Code for All Heroes of Tech sunt sustinute de Digi, GitHub, Lidl Digital, Hivos People Unlimited, Prague Civil Society Centre, Techsoup Global Network, BCR, RTS Consult si Ambasada Olandei la Bucuresti. 
Informatii despre aplicatie pot fi gasite aici. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe website-ul evenimentului aici sau pe pagina de Facebook, aici.     

Despre Code for Romania

Code for Romania a fost fondata in anul 2015 de Bogdan Ivanel, Doctor in stiinte Juridice si cercetator, din dorinta de a raspunde cu solutii reale impactului social devastator pe care l-a avut tragedia Colectiv asupra societatii romanesti. Code for Romania este in prezent parte din Comitetul Executiv al Code for All, cea mai mare retea de tehnologie civica din lume care numara astazi peste 20 de tari, organizatii formate din voluntari specialisti in IT, design sau stiinte sociale care inoveaza in domeniul problemelor sociale si sistemice din tari de pe tot globul. Code for Romania a creat printre altele si aplicatia Monitorizare Vot, prima platforma din Romania care asigura monitorizare in timp real a alegerilor, aplicatie adoptata acum si de alte state din lume, precum Polonia sau Mexic.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate