Cautare


Google restrictioneaza ce aplicatii Android pot solicita permisiuni Call Log si SMS
10 Octombrie 2018 Software

Google restrictioneaza ce aplicatii Android pot solicita permisiuni Call Log si SMS

Doar aplicatiile selectate ca aplicatii implicite ale dispozitivului pentru efectuarea de apeluri telefonice si mesaje text vor putea sa acceseze jurnalele de apeluri si datele SMS de acum inainte.

Google a anuntat o noua politica Play Store, menita sa impiedice aplicatiile Android intruzive sa colecteze jurnale de apeluri si informatii SMS de pe dispozitivele utilizatorilor. 

Potrivit Google, numai o aplicatie care a fost selectata ca aplicatie implicita a telefonului pentru efectuarea de apeluri telefonice sau trimiterea de mesaje text va putea accesa jurnalele de apeluri si datele SMS prin intermediul permisiunilor Call Log si SMS.

Noua politica a intrat in vigoare luni. Dezvoltatorii de aplicatii Android au la dispozitie 90 de zile pentru a-si actualiza aplicatiile in consecinta.

Google sustine ca API-uri alternative, cum ar fi API-ul SMS Retriever, API-ul SMS Intent, API-ul Share Intent sau API-ul Dial Intent pot fi folosite ca inlocuitori pentru unele dintre functiile alimentate de accesul direct la permisiunile SMS si Call Log. 

Producatorul sistemului de operare Android spera ca, prin restrictionarea accesului la permisiunile Call Log si SMS, va reduce cazurile in care o aplicatie Android simpla pacaleste utilizatorii pentru a-i oferi acces la aceste doua permisiuni, acces care poate fi utilizat pentru recoltarea inregistrarilor de apeluri si date SMS, care pot fi ulterior incarcate pe un server online pentru analize suplimentare.

Aceste tipuri de aplicatii rau intentionate au reprezentat o problema pentru Play Store in ultimii cativa ani. De obicei, acestea sunt deghizate ca aplicatii flashlight, jocuri, ghiduri de jocuri sau alte instrumente fara valoare, dar care solicita acces la un numar de permisiuni pe care ulterior le utilizeaza pentru a culege datele utilizatorilor, pe care le vand companiilor de publicitate.

Intr-un blog post pe Android Developers Blog, Google a declarat ca va lansa controale suplimentare pentru mai multe produse si platforme in urmatoarele luni, pentru a opri acest tip de comportament abuziv. 

Noua politica Play Store privind accesul la permisiunile Call Log si SMS a fost anuntata ca parte a Proiectului Strobe, un efort coordonat din parte Google pentru a securiza datele utilizatorilor. 

In timpul anuntului Project Strobe de luni, Google a anuntat, de asemenea, ca va inchide reteaua sociala Google + dupa ce un API a expus detaliile private a peste 500.000 de utilizatori. A anuntat, de asemenea, noi reguli pentru terte aplicatii pentru accesarea datelor Gmail.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate