Cautare


Malware cryptomining deghizat in actualizari Flash
12 Octombrie 2018 Software

Malware cryptomining deghizat in actualizari Flash

Cea mai recenta abordare a hackerilor foloseste malware care pretinde sa fie o actualizare Adobe Flash pentru a instala software cryptomining pe computerele victimelor. Acesta le forteaza sa mineze pentru Monero, potrivit rezultatului unei cercetari efectuate de catre Unit 42, echipa de cercetare a amenintarilor din cadrul Palo Alto Networks.

Pentru a arata cat mai legitim posibil, noile tulpini malware au copiat notificarile pop-up ale unui installer oficial Adobe si chiar actualizeaza computerele victimelor cu cea mai recenta versiune Flash, facand sa para ca este vorba despre o actualizare legitima. 

Este nevoie de multa putere informatica si timp pentru a rula software-ul care creeaza mai mult Monero, iar cresterea valorii monedelor virtuale precum Monero, Bitcoin si Ethereum pun accent pe puterea informatica. Malware-ul ofera crypto-minerilor o scurtatura secreta pentru a folosi o multime de computere straine fara stirea acestora. 

"Din cauza cele mai recente actualizari Flash, o potentiala victima ar putea sa nu observe nimic neobisnuit", a scris analistul Unit 42, Brad Duncan.

Intre timp, a sustinut Duncan, un crypto-miner sau alt program nedorit ruleaza linitit in fundalul computerului victimei, punand in pericol utilizarea CPU-ului sau si reactia sistemului. Pentru a evita infectarea, cercetatorii Unit 42 va recomanda sa pastrati sistemele actualizate, sa nu deschideti atasamente si link-uri neasteptate sau care nu sunt de incredere si sa aveti la dispozitie masuri de securitate de contracarare a problemei. 

Cercetatorii Unit 42 au declarat joi ca, incepand cu luna martie, au identificat 113 exemple de malware cryptocurrency-mining care imita actualizarile Flash.

Unit 42 a estimat anterior ca 5 procente din totalul Monero in circulatie au fost exploatate prin intermediul activitatii malitioase. 

Sursa: www.news.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate