Cautare


Amazon intentioneaza sa vanda software care citeste inregistrarile medicale
29 Noiembrie 2018 Software

Amazon intentioneaza sa vanda software care citeste inregistrarile medicale

Software-ul ar putea ajuta la imbunatatirea tratamentului pacientului si la reducerea costurilor.

Amazon planuieste sa inceapa vanzarea de software care sa citeasca dosarele medicale pentru a gasi informatii care pot fi folosite pentru a imbunatati tratamentul pacientilor si a reduce costurile, a declarat gigantul e-commerce marti. 

Amazon Comprehend Medical va folosi machine learning pentru a citi inregistrarile medicale digitale ale pacientilor si alte note clinice, ajutand profesionistii in domeniul medical sa identifice informatiile cheie pe care aceste inregistrari le contin. Amazon Web Services a vandut un software similar de analiza a textului, pentru a fi folosit in rezervarea calatoriilor, asistenta pentru clienti si gestionarea lantului de aprovizionare, potrivit The Wall Street Journal, care a scris marti despre acest software. 

"Serviciul "va citi" textul si apoi va identifica si va returna informatiile medicale continute de acesta", a declarat Amazon intr-un blog post de marti. 

Machine learning este un aspect al inteligentei artificiale modelat dupa creierul uman. Odata ce ati pregatit o retea neuronala cu date din lumea reala, machine learning poate, spre exemplu, sa invete sa repereze un mesaj spam, sa transcrie cuvintele vorbite in mesaje text sau sa recunoasa o pisica. 

In timp ce alti algoritmi au fost impiedicati de textul medical nestructurat, software-ul Amazon foloseste machine learning pentru a recunoaste modalitatile in care medicii isi inregistreaza notitele. Amazon a declarat ca software-ul poate extrage date precum diagnosticul, tratamentele si dozele, printre alte date cheie. 

Amazon a declarat ca software-ul va aborda mai bine cerintele privind confidentialitatea si protectia sanatatii. 

"Niciun fel de date prelucrate de serviciu nu sunt stocate sau folosite pentru antrenare", a declarat Amazon. 

Noul software Amazon este cel mai recent efort al companiei de a patrunde in industria sanatatii, in valoare de 3 miliarde de dolari. La inceputul acestui an, Amazon a platit aproximativ 1 miliard de dolari pentru PillPack, un magazin online de medicamente care distribuie oamenilor din SUA medicamente in ambalaje prevazute pentru doze si se adreseaza celor care iau mai multe medicamente pe zi. 

Amazon nu este singura companie din domeniul tehnologiei care se lupta pentru o bucata din industria lucrativa de ingrijire a sanatatii. Apple se afla in discutii cu Department of Veterans Affairs pentru a oferi veteranilor militari acces portabil la inregistrarile lor medicale electronice.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate