Cautare


18 Decembrie 2018
Huawei ii ajuta pe nevazatori sa „vada” si sa inteleaga reactiile celor de jur cu ajutorul inteligentei artificiale

Facing Emotions, aplicatia dezvoltata de HUAWEI cu ajutorul inteligentei artificiale, permite persoanelor cu deficiente de vedere sa asocieze sunete cu expresiile faciale ale interlocutorilor

HUAWEI, lider in tehnologie si al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, a creat o aplicatie bazata pe inteligenta artificiala care permite nevazatorilor sa afle ce expresii faciale au oamenii cu care discuta. Aplicatia Facing Emotions utilizeaza sistemul performant de camere si inteligenta artificiala incorporate in flagship-ul HUAWEI Mate 20 Pro, care „traduce” sapte emotii umane in tot atatea sunete distincte, permitand persoanelor nevazatoare sau cu deficiente grave de vedere sa ii inteleaga mai bine pe cei din jurul lor.  

Aplicatie dezvoltata cu ajutorul Inteligentei Artificiale 

Creata cu scopul de a impinge si mai mult limitele tehnologiei bazate pe inteligenta artificiala, aplicatia dezvoltata de Huawei vine sa raspunda la intrebarea daca inteligenta artificiala poate sa ii ajute pe nevazatori sau pe cei cu deficiente grave de vedere sa experimenteze sau sa "vada" mai mult din lumea care ii inconjoara. Programata sa analizeze expresiile si emotiile oamenilor, iar mai apoi sa le transpuna in sunete, inteligenta artificiala a permis Huawei sa dezvolte un nou limbaj care ii ajuta pe nevazatori sa identifice emotiile altora, intr-un mod pe care nu l-au mai experimentat vreodata. 

Folosind camerele principale, aplicatia scaneaza fata persoanei care interactioneaza cu un nevazator si ii identifica fizionomia: ochii, nasul, sprancenele si gura, inclusiv mimica pe care o are in acel moment. Inteligenta artificiala transforma apoi emotia detectata intr-un sunet definit pe telefon (sau in castile pe care le poarta persoana nevazatoare), totul in timp real si fara sa fie conectata la Internet, gratie procesorului puternic si inteligentei artificiale incorporate in Mate 20 Pro. 

Pentru Huawei, proiectul a reprezentat o oportunitate de a utiliza tehnologia cu scopul de a identifica o solutie la o provocare reala cu care se confrunta persoanele care si-au pierdut vederea. 

Aducem oamenii si tehnologia impreuna 

Aplicatia Facing Emotions a fost dezvoltata cu sprijinul comunitatilor de nevazatori si cu cel al organizatiilor caritabile. Huawei a colaborat cu Asociatia Nevazatorilor din Polonia, membri ai acesteia fiind implicati in fiecare etapa cheie a procesului de dezvoltare a aplicatiei care poate identifica rapid fericirea, tristetea, frica, surprinderea, dispretul sau dezgustul de pe chipurile oamenilor. Contributia acestora a ajutat la modelarea experientei utilizatorului final, precum si la functionalitatile, culorile si sunetele aplicatiei.

Doza de inspiratie 

Sunetele au fost o componenta cheie a acestui proces, care trebuiau sa fie simple, scurte si cat mai putin invazive pentru utilizatori si lumea din jurul lor. De toate acestea s-a ocupat Tomasz Bilecki, un compozitor nevazator. Perspectiva sa unica asupra naturii sunetului i-a permis sa transmita emotiile altor persoane cu deficiente de vedere.

„Mi-am dorit ca sunetele pe care le creez sa fie specifice fiecarei emotii si, cel mai important, sa nu distraga atentia utilizatorilor de conversatiile lor", a declarat Tomasz Bilecki, Sound Designer. 

in plus, in timpul procesului de dezvoltare a aplicatiei, specialistii au aflat ca persoanele cu deficiente de vedere ar prefera sa nu fie nevoite sa tina aceste dispozitive in maini. Astfel, ca parte a campaniei, designerul Janek Kochanski a dezvoltat o husa speciala 3D pentru Mate 20 Pro, care faciliteaza folosirea aplicatiei si a telefonului in general, pentru persoanele cu deficiente de vedere.

"Pentru mine, ca designer, functionalitatea este cea mai importanta. Abia dupa ce a fost indeplinita aceasta conditie, putem vorbi de valori estetice si vizuale. Telefonul pentru care a fost proiectat acest suport - Huawei Mate 20 Pro - este un dispozitiv foarte elegant si modern, iar husa respecta intru totul aceasta linie", spune  Janek Kochanski, designer.
Husele 3D pot fi realizate la comanda si livrate la adresa de domiciliu, de pe site-ul shapeways.com.

Facing Emotions, documentarul scurt  

Pentru a arata ca aplicatia poate imbunatati semnificativ viata nevazatorilor, Huawei a realizat un scurt documentar. Filmul prezinta cate un moment cheie din vietile a trei persoane nevazatoare sau cu deficiente grave de vedere, cand intelegerea emotiilor afisate pe fetele celor dragi a fost incredibil de importanta pentru ei. Video-ul poate fi urmarit aici: https://youtu.be/T9HynW8Ah7Q

„Campania Facing Emotions duce mai departe promisiunea Huawei de o oferi tuturor acces la cele mai noi tehnologii, in special celor care au nevoie de functionalitatile oferite de acestea. Noul nostru model HUAWEI Mate 20 Pro, care incorporeaza cel mai avansat sistem de inteligenta artificiala, ne-a oferit posibilitatea de a-i ajuta pe nevazatori sa „vada” si sa inteleaga emotiile pe care le exprima cei din jurul lor. Suntem convinsi ca aplicatia va imbunatati calitatea vietii utilizatorului” - a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager, Huawei CBG Romania.

Despre Huawei Consumer BG

Huawei Consumer BG, lider global in tehnologie si inovatie si al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, ofera o gama larga de produse, de la smartphone-uri, PC-uri, tablete, gadgeturi portabile, produse de retelistica si dispozitive destinate intregii familii, pana la servicii de stocare tip cloud. Huawei Consumer BG se dedica in totalitate livrarii catre consumatori a celor mai avansate tehnologii.

La Huawei, inovatia se concentreaza in jurul nevoilor clientilor. Avand 180.000 de angajati si gestionand operatiuni in peste 170 de tari, compania globala investeste constant in cercetare si dezvoltare, concentrandu-se pe inovatiile care fac viitorul tehnologiei accesibil pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati: https://consumer.huawei.com/ro/
Pentru a fi la curent cu activitatea Huawei Consumer BG, urmariti-ne pe:

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate