Cautare


Doua grupuri de hackeri, responsabile pentru 60% din totalul hack-urilor raportate public
05 Februarie 2019 Software

Doua grupuri de hackeri, responsabile pentru 60% din totalul hack-urilor raportate public

Doua grupuri de hackeri se afla in spatele a 60% din totalul hack-urilor raportate public care implica schimbul de moneda virtuala si se crede ca acestia au furat moneda virtuala in valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, potrivit unui raport publicat saptamana trecuta de firma de analiza blockchain Chainalysis.

"In medie, hack-urile pe care le-am urmarit de la cele doua grupuri proeminente de hacking au furat 90 milioane dolari pe atac", a declarat Chainalysis. 

Compania a urmarit aceste doua grupuri timp de ani de zile. In prezent, urmareste cel mai grup sub numele de cod Alpha, precum si pe cel de-al doilea, mai mic, sub numele de cod Beta. 

Expertii sustin ca Alpha este "o organizatie uriasa si controlata, condusa cel putin partial de obiective nemonetare". 

Beta, pe de alta pafrte, este "o organizatie mai putin organizata si mai mica, concentrata in mod absolut asupra banilor". 

Chainalysis sustine ca, odata ce cele doua grupuri sparg portalurile de schimb si fura fonduri, ele misca moneda furata printr-o retea complexa de portofele si schimburi in incercarea de a deghiza originea sa. In medie, compania spune ca cele doua grupuri muta fondurile de aproximativ 5.000 de ori. 

Hackerii asteapta apoi o perioada de timp pana cand lucrurile se linistesc, iar mai apoi procedeaza la lichidarea fondurilor furate prin transformarea lor in moneda reala. Perioada medie a operatiunii este de aproximativ 40 de zile sau mai mult, a indicat Chainalysis. 

"Odata ce se simt in siguranta, se misca rapid", sustin expertii. "Cel putin 50% din fondurile furate sunt incasate prin intermediul unui serviciu de conversie in decurs de 112 zile, iar 75% din fondurile furate au fost incasate in termen de 168 de zile". 

Din cele doua grupuri, Alpha este cel care depune cele mai multe eforturi in ascunderea fondurilor printr-o furtuna de tranzactii de tip blockchain si, de asemenea, cel mai rapid dintre cele doua grupuri in ceea ce priveste incasarea fondurilor. 

Potrivit Chainalysis, Alpha ascunde uneori hack-urile in spatele a 15.000 de tranzactii si de obicei incaseaza pana la 75% din fondurile furate in decurs de 30 de zile. 

Beta face mult mai putin pentru a ascunde sursa activelor sale si de obicei asteapta intre 6 si 18 luni inainte de a le incasa. 

Raportul Chainalysis este disponibil aici (https://blog.chainalysis.com/2019-cryptocrime-review), impreuna cu informatii cu privire la un val recent de scam-uri Ethereum si o analiza a unora dintre pietele Dark Web. 

Chainalysis este o companie renumita pentru investigatiile sale blockchain. In 2017, expertii Chainalysis au colaborat cu Google pentru a urmari platile Bitcoin ransomware. Cele doua companii au descoperit ca 95% din totalul platilor ransomware efectuate de la inceputul anului 2014 au fost transformate in moneda reala prin intermediul portalului de schimb BTC-e. 

Ancheta lor a condus la arestarea proprietarului BTC-e, Alexander "Mr. Bitcoin" Vinnik. 

Un alt raport lansat saptamana trecuta de firma rivala de analiza blockchain CipherTrace a dezvaluit, de asemenea, ca grupurile de hackeri au furat aproximativ 1,7 miliarde dolari in moneda virtuala doar in anul 2018.
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate