Cautare


08 Februarie 2019
Unele aplicatii iPhone va inregistreaza actiunile fara permisiune, potrivit unui articol

Aplicatiile iPhone ale unor companii importante inregistreaza modul in care le utilizati, fara a va solicita permisiunea.

Air Canada, Expedia, Hotels.com, Singapore Airlines, Abercrombie & Fitch si Hollister se numara printre companiile mentionate miercuri intr-un articol al TechCrunch. 

Se pare ca aceste aplicatii incorporeaza un software de "reluare a sesiunii" - care permite dezvoltatorilor sa inregistreze ecranul pentru a vedea modul in care utilizatorii folosesc aplicatia - de la o companie numita Glassbox, asa incat fiecare interactiune a utilizatorului este inregistrata prin capturi de ecran. 

Software-ul ar trebui sa mascheze datele sensibile in aceste screenshot-uri, insa articolul a informat ca App Analyst a constatat faptul ca aplicatia Air Canada nu a mascat mereu aceste date in mod corespunzator. 

Unele companii au trimis datele culese Glassbox, in timp ce altele le-au trimis pe servere in propriul domeniu, potrivit TechCrunch. Niciuna dintre companii nu au mentionat inregistrarea ecranului in cadrul politicilor de confidentialtiate, a remarcat site-ul. 

Abercrombie a declarat pentru TechCrunch ca software-ul Glassbox ii permite sa "identifice si sa abordeze orice problema pe care clientii ar putea-o intampina in experienta lor digitlaa". 

Singapore Airlines a declarat intr-un e-mail transmis CNET ca datele "sunt folosite in scopuri de diagnosticare si depanare". 

Nici Apple, Air Canada, Expedia, Hotels.com, Ambercrombie & Fitch si nici Hollister nu au raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

In 2017, cercetatorii de securitate au descoperit o functie similara in aplicatia Uber. In acel caz, compania avea permisiunea Apple, deoarece facea aplicatia sa functioneze mai bine cu Apple Watch. 

CEO Apple, Tim Cook, a solicitat adeswa mai multe drepturi de confidentialitate pentru consumatori, evidentiind modul in care datele oamenilor sunt vandute in mod constant online fara stirea acestora. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate