Cautare


Apple il recompenseaza pe adolescentul care a descoperit bug-ul FaceTime
11 Februarie 2019 Software

Apple il recompenseaza pe adolescentul care a descoperit bug-ul FaceTime

Adolescentul american care a descoperit o defectiune de securitate in sistemul video-calling Apple Facetime a primit o recompensa din partea companiei.

Apple nu a dezvaluit suma exacta pe care a oferit-o  adolescentului Grant Thompson, in varsta de 14 ani, insa se crede ca este vorba despre o suma care acopera plata costurilor de scolarizare.

Adolescentul a descoperit un bug care presupune ascultarea cu usurinta a destinatarilor apelului unui grup FaceTime. 

Un cercetator de securitate a refuzat sa dezvaluie bug-ul Apple deoarece nu a fost oferita nicio recompensa. 

Informatiile cu privire la bug au aparut pentru prima data la sfarsitul lunii ianuarie, cand s-a aflat ca unii utilizatori Apple puteau sa asculte in secret oamenii pe care ii apelau prin intermediul FaceTime, chiar si in situatia in care destinatarul apelului nu raspundea. 

Apple a dezactivat functia de grup FaceTime pe durata investigatiilor si pana la emiterea unei solutii. 

Stirile cu privire la aceasta chestiune au indicat initial ca este vorba doar despre discutii pe social media. Mai tarziu, s-a aflat ca Apple a fost avertizata cu privire la bug la inceputul lunii ianuarie, de catre Grant si mama sa. Adolescentul a descoperit problema in timp ce folosea FaceTime pentru a discuta cu prietenii despre strategii pentru jocul Fortnite. 

Dna Thompson a trimit mai multe e-mail-uri si mesaje Apple pentru a avertiza compania despre vulnerabilitate, insa la inceput nu a primit niciun raspuns. 

Acum, Apple a recunoscut ca Grant a descoperit defectiunea. Vestea despre recompensa a venit in aceeasi zi in care Apple a emis o actualizare software care a remediat bug-ul. 

Politica Apple cu privire la recompensele pentru bug-uri a determinat un cercetator in domeniul securitatii sa nu dezvaluie detaliile cu privire la o vulnerabilitate de furt de parole in sistemul de operare MacOS. 

Neamtul Linus Henze a declarat ca nu va dezvalui detalii privind aceasta problema pana cand Apple o va include in programul de recompense MacOS. In prezent, Apple plateste doar pentru bug-uri descoperite in sistemul de operare iOS pentru telefoane. In plus, expertii in securitate au fost invitati sa ia parte la programul care plateste pana la 200.000 de dolari pentru cele mai serioase bug-uri. 

"Scopul meu este de a determina Apple sa creeze un program de recompense. Cred ca este cel mai bine atat pentru Apple, cat si pentru cercetatori", a declarat Henze pentru site-ul de stiri The Register. 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate