Cautare


05 Martie 2019
Innovation Labs 2019 anunta echipele calificate in urma Hackathonului din Bucuresti

Acceleratorul Innovation Labs anunta cele 23 de tinere echipe de startup tehnic calificate in programul de mentorat, in urma Hackathonului din Bucuresti. Evenimentul a avut loc in acest weekend la Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, atragand 65 de echipe pasionate de tehnologie si animate de o idee indrazneata. Hackathonul este o aventura de peste 30 de ore de efervescenta creativa, efort intens, mentorat, deschidere spre idei si oameni noi, animata de o doza serioasa de imaginatie si voie buna. La finalul acestei explorari in lumea posibilului, cele mai determinate echipe au fost selectate pentru a intra in etapa de dezvoltare a produsului organizata in urmatoarele 10 saptamani de catre Asociatia Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, Medicover, OMV Petrom precum si The Romanian-American Foundation, ca partener strategic.

In Bucuresti, programul este sustinut academic de catre Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si Universitatea din Bucuresti. Hackathon-ul din Bucuresti este etapa incipienta a acceleratorului Innovation Labs, care a ajuns anul acesta la cea de-a saptea editie. La eveniment au participat 65 de echipe formate din peste 200 de tineri cu initiative curajoase si imaginative, care si-au prezentat in prima zi a evenimentului ideile de produse tehnice aliniate cu cele sapte directii ale programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities si Smart Mobility.

Hackathonul a debutat sambata, 2 martie, printr-o prezentare initiala a fiecarei echipe. Dupa o prima selectie, prin votul Juriului si al publicului, cele mai promitatoare 40 de echipe au intrat in experienta propriu-zisa de dezvoltare a Hackathonului. Pe parcursul dupa-amiezii, serii si noptii ce a urmat, tinerii au construit si au slefuit un prototip cat mai persuasiv pentru produsul conceput de ei, sub indrumarea mentorilor - antreprenori si profesionisti de top din industriile IT&C si business.

Duminica, 3 martie, in cea de-a doua zi a Hackathon-ului, echipele si-au prezentat noua versiune a produsului si a strategiei de business. Prezentarile au inclus o demonstratie tehnica precum si un pitch de 2 minute in fata Juriului si publicului. Juriul, incluzand personalitati din ecosistemul inovarii digitale din Romania, a avut misiunea dificila de a selecta cele mai performante 23 de echipe si prototipuri, ce intra astfel in programul de dezvoltare si mentorat de 10 saptamani al Innovation Labs. Echipele calificate incep de azi o experienta intensa de interactiuni saptamanale cu mentorii, utilizatorii si potentialii investitori, intrand gradual in lumea inovarii digitale si antreprenoriatului tehnic.  

Saptamana aceasta, pe 9-10 martie 2019, urmeaza alte patru Hackathoane, care vor avea loc simultan in Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara. inscrierea pentru acestea se poate face pe www.innovationlabs.ro/register pana pe 7 martie. 

Ce inovatii ne propun tinerele echipe din Hackathonul Innovation Labs din Bucuresti

Pe directia SmartCity, sustinuta de Orange, echipele BeOnTime si RailTrace propun o solutie de gestionare a fluxului de pasageri prin generarea de orare si rute actualizate, respectiv o solutie de monitorizare si detectare a defectiunilor in infrastructurile de transport.

Pentru directia de Retail, sustinuta de Carrefour ca lider al inovatiei in domeniu, echipa ReTGo propune o aplicatie prin intermediul careia utilizatorii pot genera o precomanda pentru a primi cafeaua de la magazinele preferate la ora si in locul dorit. in directia de Agriculture, echipa Veritas propune o solutie de monitorizare a conditiilor de mediu pentru vita de vie.   

Echipele Sales Lead Generator si Finbot, din directia Fintech, sustinuta de BRD - Groupe Société Générale, au dezvoltat, ambele folosind mecanisme de Machine Learning, o solutie care permite prioritizarea eficienta a potentialilor clienti, si o solutie care ofera angajatilor organizatiilor un mod de cautare interactiva a informatiei nestructurate.

In cadrul directiei Smart-Mobility, verticala sustinuta de OMV Petrom, echipa Heimdal propune un produs  care imbunatateste consumul electric printr-o solutie hardware. Tot cu sustinerea OMV Petrom, echipa EKT dezvolta  o solutie de optimizare a bucatariilor din benzinarii, digitalizand informatiile privind ingredientele, stocurile si procesele.

Echipa MedCal din directia de Health & Lifestyle, sprijinita in premiera de Medicover, propune o aplicatie digitala ce optimizeaza modul de organizare a activitatii in cadrul institutiilor medicale.

Pentru verticala de Educatie, sustinuta de Romanian-American Foundation, echipa CodeLeague propune o aplicatie mobila care permite copiilor sa invete programarea in mod interactiv prin exercitii, jocuri si mentorat in timp real.

Pe parcursul urmatoarelor 3 luni, antreprenori si oameni de business de varf vor impartasi experientele lor cu tinerii participanti, orientandu-i in explorarea ecosistemului antreprenorial romanesc. in plus, prin intermediul partenerilor programului, echipele castiga acces la tehnologii de ultima generatie pentru dezvoltarea produselor precum si oportunitati de pozitionare eficienta pe piata. Pe 20 mai, in cadrul Demo Day, finalistii isi vor prezenta prototipurile in fata partenerilor, a reprezentantilor media si a potentialilor investitori, urmand ca echipele cele mai convingatoare sa fie recunoscute prin premiile Innovation Labs. Echipele pot continua sa beneficieze de sprijinul acceleratorului si al sustinatorilor programului si dupa incheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.
 
Parteneri si sustinatori ai Innovation Labs Bucuresti
Innovation Labs 2019 Bucuresti este un program organizat de Asociatia Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, Medicover precum si The Romanian–American Foundation ca partener strategic, si cu sustinerea Renault, Adobe, Fitbit, NXP, PSS Prosoft Solutions, BearingPoint, IXIA (a Keysight Business), ORTEC, Microsoft si Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), impreuna cu partenerii academici Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si Universitatea din Bucuresti.

Echipe calificate in programul de mentorat Innovation Labs 2019 Bucuresti

Nume/Descriere: 

 • Veritas: Veritas este un dispozitiv ce poate fi folosit in cazul culturilor de vita de vie cu scopul de a asigura cresterea optima a plantei. Dispozitivul monitorizeaza diferiti parametri printre care se numara umezeala sau starea solului, iar informatiile astfel colectate sunt utilizate de viticultori pentru a combate bolile cele mai comune de care sufera viata de vie.
 • TeachBit: TeachBit reprezinta o platforma ce isi propune sa inoveze in domeniul pietei muncii, conceputa pentru a fi atat in beneficiul angajatorilor, cat si in beneficiul actualilor angajati sau persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Pe de o parte, angajatorii isi pot educa viitorii sau potentialii angajati oferind accesul la materiale de pregatire sau sesiuni de instruire care sa contribuie la imbunatatirea competentelor pe care le cauta. Pe de alta parte, persoanele interesate de gasirea unui loc de munca pot avea acces la resurse care sa le faciliteze integrarea pe piata muncii sau la diferite informatii ce pot fi valorificate in directia dezvoltarii personale sau profesionale. 
 • Hypnos:Hypnos este un ceas de mana inteligent care contribuie la imbunatatirea stilului de viata in contextul societatii actuale, bazata pe o accelerare a ritmului de lucru. Dispozitivul le permite utilizatorilor sa se trezeasca odihniti, indiferent de numarul orelor dormite. Atat prin monitorizarea pulsului sau a diferitilor parametri asimilati obiceiurilor de somn, cat si pe baza diferitelor date de intrare personalizate, Hypnos ii ajuta pe utilizatori sa se trezeasca doar la finalul unui ciclu de somn pentru o odihna mai placuta si o trezire mai usoara.
 • LifeCoach: LifeCoach este un asistent personal ce sporeste intensitatea relatiilor intime si romantice in online dating. LifeCoach capteaza informatiile publice puse la indemana de parteneri, precum preferinte sau evenimente din calendarul zilnice, pentru a stimula reactii interesante si a oferi sugestii de conversatii, cadouri sau interactiuni.
 • MedCal: MedCal reprezinta o aplicatie digitala ce optimizeaza modul de organizare a activitatii in cadrul institutiilor medicale, spre avantajul pacientilor care astfel pot beneficia de un tratament rapid si corect. in primul rand, aplicatia eficientizeaza procesul de planificare a programarilor, oferind posibilitatea pacientilor de a beneficia de un consult rapid si reducand durata de asteptare pana la realizarea interventiei medicale. De asemenea, MedCal faciliteaza comunicarea intre diferiti medici care monitorizeaza starea de sanatate a unui pacient, fapt ce contribuie la cresterea calitatii actului medical.  
 • ctrlVR: ctrlVR propune o solutie bazata pe o manusa si ochelari de realitate virtuala care creeaza o experienta multisenzoriala complexa. Produsul aduce valoare adaugata dispozitivelor actuale, imbogatind modul in care diferite continuturi sunt puse la dispozitia utilizatorilor. Dispozitivul are o arie larga de aplicabilitate, dovedindu-se util atat ca mijloc de divertisment in contexte gamificate, cat si ca instrument de invatare sau ca resursa cu valoare comerciala.     
 • Temperance: Temperance este o aplicatie mobila ce sustine eforturile utilizatorilor de a depasi dependenta de alcool.
 • ReTGo: ReTGo este o aplicatie prin intermediul careia utilizatorii pot genera o precomanda pentru a primi cafeaua de la magazinele preferate la ora si in locul dorit, fara mai fi nevoiti sa astepte la coada sau sa o prepare ei insisi.
 • Fastkets: Ofera o solutie plug&play bazata pe RFID tags pentru optimizarea aprovizionarii stocurilor. Prin procesarea datelor cumparatorilor se incurajeaza reciclarea, se reduce risipa de alimente si se ajunge la o intelegere mai buna a consumatorilor. 
 • RIbill: RIBill reprezinta o solutie care calculeaza costurile unui serviciu digital in functie de parametri de performanta sau indicatori de calitate. Conceputa astfel, aplicatia vine in intampinarea clientilor care vor avea acces la pachete personalizate si care vor evita astfel plata unor servicii pe care nu le folosesc, dar care de regula se afla in oferta standard pe care o au la dispozitie in mod obisnuit. De asemenea, solutia permite firmelor mici si mijlocii sa acceseze servicii la preturi rezonabile.
 • AntiFragile: AntiFragile reprezinta o eticheta inteligenta ce permite monitorizarea de la distanta a stadiului si situatiei produselor pe tot parcursul procesului de transport. Dispozitivul ofera furnizorilor sau clientilor posibilitatea de a accesa, in timp real, o serie de informatii privind locatia in care se gasesc produsele de interes. De asemenea, eticheta furnizeaza date ce descriu indeosebi calitatea manevrarii produselor caracterizate de un nivel ridicat de fragilitate.  
 • Knosis: Knosis ofera o solutie facila de obtinere a bazelor de date pentru Machine Learning, implicand categorii sociale diverse. Knosis permite generarea unor date echivalente prin randarea unor obiective in VR si codarea umana a datelor (fotografii, filme) printr-o platforma ce aloca eficient sarcinile catre operatori din categorii sociale diverse.
 • Workplace.ly: Workplace.ly sporeste satisfactia muncii prin monitorizarea atenta a calitatii aerului, zgomotului, luminii si altor calitati ambientale ale locului de munca. O companie interesata de motivatia angajatilor sai si de sanatatea acestora va apela la Workplace.ly pentru a controla cu precizie parametrii de mediu, prin senzori specializati si analiza continua a informatiilor. Solutia este foarte utila si in cazul schimbarii sediului sau a modificarii mobilierului si altor elemente din ambientul organizational. 
 • Syncrobots: Syncrobots ofera un robot de curatenie automatizata in fabrici si alte spatii de productie, optimizand costurile, riscurile de accident si acuratetea igienei in spatiile industriale. 
 • Heimdal: Heimdal imbunatateste consumul electric printr-o solutie hardware, cu un algoritm de Machine Learning ce identifica si optimizeaza amprentele digitale si obisnuintele de consum, atat pentru distribuitori, cat si pentru consumatori.
 • EasyBin: EasyBin optimizeaza depozitarea si gestionarea gunoiului printr-o solutie IoT de monitorizare a nivelului de umplere a containerelor si stabilire a rutelor eficiente de reciclare, atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru firmele colectoare.
 • BeOnTime: BeOnTime este o solutie ce imbunatateste timpul de asteptare, fluxul pasagerilor si calitatea calatoriilor in transportul in comun, prin orare si rute actualizate, tranzactii facile si oferte comerciale relevante bazate pe locatie.
 • CodeLeague: CodeLeague este o aplicatie mobila ce permite copiilor sa invete programarea intr-un mod placut, prin exercitii gamificate si mentorat in timp real, cu implicarea parintilor.
 • Trusty Camera: Trusty Camera ofera o solutie facila de identificare a fotografiilor prelucrate digital. in lumea fake news, Trusty ofera jurnalistilor, expertilor, dar si persoanelor care primesc fotografii prin social media, magazine online, social discovery & dating apps sau alte canale, posibilitatea de a verifica daca fotografia este autentica sau nu. in cazul unei modificari, Trusty Camera va identifica zona editata a fotografiei.
 • MemoryVault: MemoryVault propune o solutie de stergere a informatiei digitale generate pe platformele de social media pe parcursul unei relatii personale sau profesionale, pentru a evita impactul pe care aceasta il poate avea asupra unei relatii viitoare.
 • EKT (Electronik Tools): ElectronikTools optimizeaza bucatariile din benzinariile high-end digitalizand informatiile privind ingredientele, stocurile si procesele, sustinand performanta si motivatia, atat pentru personalul recent angajat, cat si pentru angajatii cu experienta.
 • RailTrace: RailTrace monitorizeaza integritatea si detecteaza defectiunile in infrastructurile de transport bazate pe sine, printr-o solutie de senzori IoT.
 • Sales Lead Generator: Sales Lead Generator permite prioritizarea eficienta a potentialilor clienti prin Machine Learning, actualizand si folosind datele disponibile despre profilul cumparatorului pentru a prezice probabilitatea de conversie.
 • Finbot: Finbot ofera angajatilor organizatiilor un mod de cautare interactiva a informatiei nestructurate, prin intermediul unui algoritm de Machine Learning. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate