Cautare


Utilizatori Android: aplicatii populare inca trimit date catre Facebook, fara consimtamantul dvs.
07 Martie 2019 Software

Utilizatori Android: aplicatii populare inca trimit date catre Facebook, fara consimtamantul dvs.

Grupul pentru drepturi Privacy International (PI) atrage din nou atentia ca aplicatii populare precum Yelp si Duolingo trimit date catre Facebook de indata ce acestea sunt lansate si inainte ca utilizatorii sa isi poata exprima consimtamantul.

Grupul a numit in decembrie 21 de aplicatii Android populare care trimit date catre Facebook de indata ce utilizatorul le deschide, intre acestea numarandu-se Spotify, Skyscanner, Kayak, Yelp si Duolingo. De asemenea, a subliniat ca doua aplicatii musulmane de rugaciune, Qibla Connect si Muslim Pro, afiseaza acelasi comportament. 

Grupul a constatat ca aplicatiile trimiteau automat pe serverele Facebook asa-numitele "date de eveniment", cum ar fi faptul ca aplicatia este instalata, inainte ca utilizatorii sa isi dea acordul, considerat necesar de catre PI in baza GDPR. 

Firul comun intre aceste aplicatii este faptul ca folosesc SDK-ul Facebook mobil (software developer kit), o platorma mobila populara de analiza care ofera date despre modul in care oamenii folosesc o aplicatie mobila, astfel incat dezvoltatorii sa poata directiona anunturi. "App Events" este o caracteristica a Facebook iOS si Android SDK. 

Intr-o actualizare, Privacy International a declarat ca doua treimi dintre cele 21 de aplicatii analizate nu mai contacteaza Facebook atunci cand utilizatorii deschid aplicatiile. Intre acestea se numara Spotify, Skyscanner si Kayak. 

Cu toate acestea, grupul a descoperit ca unele dintre aplicatii afiseaza acelasi comportament, inclusiv Yelp, Duolingo, aplicatia de cautare a locurilor de munca Indeed, aplicatia King James Bible, precum si Qibla Connect si Muslim Pro. A precizat ca Duolingp a declarat ca va elimina componenta Facebook SDK App Events din aplicatiile sale iOS si Android in viitoarele versiuni. 

Preocuparile grupului sunt diferite de cele ridicate intr-un articol din Wall Street Journal din februarie, despre Facebook SDK, care evidentia ca 11 aplicatia trimit date de eveniment sensibile catre Facebook, inclusiv informatii despre presiunea arteriala, cicluri menstruale si starea sarcinii.

La acea vreme, fostul manager de produs al Facebook, Antonio Garcia Martinez, a aparat compania, subliniind ca Facebook SDK este doar echivalentul mobile-app al Google Analytics si ca datele de eveniment nu sunt stocate intr-o forma care poate fi utilizata. 
Acesta a argumentat, de asemenea, ca dezvoltatorii mai degraba decat Facebook, sunt responsabilip pentru ceea ce se trimite pe servere prin intermediul SDK. 

Privacy International, pe de alta parte, se concentreaza pe problema consimtamantului si a modului in care aceste aplicatii trimit date catre Facebook inainte ca utilizatorii sa isi dea acordul. Datele transmise catre serverele Facebook includ "App installed" si "SDK Initialized". 

"Aceste date dezvaluie faptul ca un utilizator foloseste o aplicatie anume, de fiecare data cand acesta deschide o aplicatie", a declarat grupul in decembrie. 

PI este, de asemenea, ingrijorat de ceea ce se poate spune despre o persoana prin intermediul folosirii mai multor aplicatii si ak faptului ca aplicatiile trimit datre catre Facebook cu un identificator unic de publicitate. 

"Combinate, datele de pe diferite aplicatii pot picta o imagine fina si intima a activitatilor, intereselor, comportamentelor si rutinelor oamenilor si chiar pot dezvalui o categorie speciala de date, inclusiv informatii despre sanatatea sau religia oameniolor", a explicat PI. 

In cea mai recenta postare, Privacy International a evidentiat, de asemenea, o problema pentru concurenta, aratand spre utilizarea de catre Facebook a aplicatiei Onavo pentru a colecta informatii despre rivali. 

Sursa:
www.zdnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate