Cautare


Avertizare cu privire la un bug Windows 7
11 Martie 2019 Software

Avertizare cu privire la un bug Windows 7 "grav"

Utilizatorii Windows 7 sunt expusi riscului de un bug "grav" care ar putea permite hackerilor rau intentionati sa preia controlul asupra computerelor, a avertizat Google.

Hotii cibernetici "exploateaza activ" vulnerabilitatea prin combinarea acesteia cu o defectiune distincta gasita in browserul Chrome.
Google a emis o actualizare pentru browserul web Chrome, pentru a remedia aceasta defectiune. 
Microsoft a declarat, de asemenea, ca lucreaza la o solutie pentru aceasta problema in Windows 7. 

Defectiunea Windows exista in elementele centrale ale sistemului de operare, care ar trebui sa impiedice datele dintr-un program sa interactioneze cu orice altceva din afara aplicatiei. 

Google a declarat ca a gasit dovezi ale faptului ca hackerii au gasit o modalitate de a face codul de atac sa sara de pe Chrome in alte aplicatii, pentru a compromite o masina. 

A fost creat un patch pentru Chrome, iar utilizatorii ar trebui sa se asigure ca browserul le este actualizat, pentru a inchide lacunele, a declarat inginerul Google, Justin Schuh. 

Natura grava a defectiunii in Chrome inseamna ca software-ul a trebuit inchis si repornit pentru ca patch-ul sa aiba efect, a adaugat Schuh. 

"Pana in prezent, am observat doat exploatarea activa impotriva sistemelor Windows 7 32-bit", a scris Clement Lecigne din cadrul grupului de analiza a amenintarilor Google. 

O modalitate de a evita sa cadeti victime este de a actualiza la Windows 10, a declarat Lecigne. 

Microsoft nu a indicat data la care va fi lansat patch-ul pentru Windows 7, insa a declarat ca aceasta va fi "cat mai curand posibil". Milioane de masini ruleaza inca pe Windows 7, in ciuda faptului ca are aproape 10 ani. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate