Cautare


Probleme Windows 7: Microsoft blocheaza actualizarile din aprilie la sistemele aflate in pericol de inghet
12 Aprilie 2019 Software

Probleme Windows 7: Microsoft blocheaza actualizarile din aprilie la sistemele aflate in pericol de inghet

Microsoft a oprit actualizarile lunare din aceasta saptamana si cele de securitate Windows 7 si Windows 8.1 pentru utilizatorii antivirusului Sophos dupa ce s-a raportat pe scara larga ca computerele nu au repornit dupa instalarea lor.

Actualizarile au cauzat probleme grave pentru sistemele Windows 7 si Windows 8.1 care ruleaza Sophos Endpoint Security and Control si Sophos Central Endpoint Standard/Advanced. Aceleasi probleme afecteaza versiunile server corespondente, Windows Server 2008 R2 si Windows Server 2012. 

Problemele sunt cauzate de lansarile lunare Microsoft Tuesday Windows 7 si Windows 8.1 si de actualizarile security-only KB4493467, KB4493446, KB4493448, KB4493472, KB4493450 si KB4493451. 

"Microsoft si Sophos au identificat o problema pe dispozitivele cu Sophos Endpoint Protection instalat si gestionat fie de Sophos Central, fie de Sophos Enterprise Console (SEC), care ar putea face ca sistemul sa inghete sau sa astepte repornirea dupa instalarea acestei actualizari", a declarat Microsoft intr-o actualozare de joi dimineata. 

Sophos a avertizat clientii impotriva instalarii acestor actualizari, daca nu au facut deja acest lucru. Clientii au raportat in aceasta saptamana ca computerele nu au reusit sa reporneasca in urma instalarii actualizarilor. 

Sophos a sfatuit utilizatorii care au instalat actualizarea sa reporneasca in safe mode, sa dezactiveze antivirusul Sophos, apoi sa reporneasca in normal model si sa dezinstaleze actualizarea Windows problematica. Dupa aceea, utilizatorii potr re-activa antivirusul Sophos. 

Dupa cum a raportat Ask Woody, actualizarile Windows 7 par sa cauzeze probleme si cu sistemele care ruleaza antivirusul Avast. 

Avast sustine ca masinile Windows 7 "se blocheaza sau ingheata repornirea in urma actualizarilor Microsoft KB4493472, KB4493448 si  KB4493435".

Microsoft nu a listat o blocare a actualizarilor pentru utilizatorii Avast. 

Clientii Avast cu Avast for Business si Avast Cloud Care, in primul rand pe Windows 7, au raportat ca masinile  devin "blocate sau ingheata pe ecranul de login/welcome". Unii utilizatori nu se pot conecta deloc, in timp ce altii reusesc acest lucru dupa "perioade foarte lungi de timp". 

Avast sustine ca unii clientii au reusit sa se conecteze dupa ce au pornit masina in Safe Mode si recomanda, de asemenea, reluarea actualizarilor Windows.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate