Cautare


Microsoft dezvaluie o incalcare a securitatii care a afectat unele conturi Outlook
15 Aprilie 2019 Software

Microsoft dezvaluie o incalcare a securitatii care a afectat unele conturi Outlook

Incidentul a avut loc dupa ce hackerii au compromis contul unui agent de asistenta Microsoft.

Vineri, Microsoft a trimis e-mailuri de notificare unor utilizatori, informand detinatorii de conturi Outlook cu privire la o incalcare de securitate suferita de companie si care ar fi putut afecta in mod direct si utilizatorii Outlook. 

Potrivit Microsoft, intre 1 ianuarie 2019 si 29 martie 2019, un hacker sau un grup de hackeri au compromis contul unui agent de asistenta Microsoft, unul dintre reprezentantii asistentei pentru clienti a companiei, care se ocupa de plangerile de natura tehnica. 

Producatorul SO a declarat ca a dezactivat acreditarile agentului de suport compromis de indata ce a aflat de intruziunea neautorizata. Cu toate acestea, compania a declarat ca ar putea exista posibilitatea ca hackerul sa fi accesat si vizualizat continutul unora dintre conturile utilizatorilor Outlook. 

"Acest acces neautorizat ar putea sa fi permis partilor neautorizate sa acceseze si/sau vizualizeze informatii legate de contul dvs. e-mail (cum ar fi adresa dvs. e-mail, nume de foldere, linii de subiect ale e-mail-urilor si numele altor adrese e-mail cu care ati comunicat), insa nu si continutul oricaror e-mail-uri sau atasamente", a informat Microsoft intr-un e-mail trimis clientilor. 

Cu toate acestea, fosti ingineri Microsoft au respins aceasta sustinere - ca agentii de suport nu pot vizualiza continutul e-mail-ului utilizatorilor. 

"Ei pot vedea cat de multe e-mail-uri aveti, unde se afla baza de date, continutul e-mail-urilor si ultima persoana careia i-ati trimis un e-mail", a declarat un fost inginer pentru ZDNet prin intermediul chat-ului criptat. 

ZDNet a contactat Microsoft pentru a oferi lamuriri cu privire la aceasta sustinere si i s-a raspuns ca notificarea prin e-mail a fost corecta, iar hackerii nu au accesat continutul e-mailurilor utilizatorilor si nici atasamentele. Nu a oferit, insa, detalii suplimentare. 

Alti ingineri Microsft au sustinut ca confuzia legata de ce ar fi putut accesa hackerul depinde de contul cui a fost accesat, avand in vedere ca termenul de "agent de suport" este folosit atat pentru personalul de suport tehnic, cat si pentru inginerii care lucreaza cu clientii enterprise Microsoft. Acestia din urma au acces sporit la servere deoarece se ocupa, in general, de probleme mai complexe. 

Intre timp, compania recomanda utilizatorilor care au primit e-mailul cu privire la aceasta recenta incalcare sa isi schimbe datele de autentificare Outlook.com "din precautie", chiar daca hackerii nu au accesat parolele utilizatorilor Outlook. 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate