Cautare


Malware-ul care va poate fura parolele a crescut cu 60%, avertizeaza o firma de securitate
25 Iulie 2019 Software

Malware-ul care va poate fura parolele a crescut cu 60%, avertizeaza o firma de securitate

Software-ul rau intentionat care doreste sa va fure parolele este in crestere, potrivit unei noi cercetari efectuate de Karspersky.

Mai putin de 600.000 de consumatori au fost vizati cu malware de furt de parole in prima jumatate a anului 2018, potrivit unui comunicat publicat marti de firma de securitate. In aceeasi perioada din 2019, numarul a crescut la peste 940.000, o crestere de 60%. 

Vinovatii sunt troienii de furt sau produsele de furt de parole care vizeaza date sensibile precum numere de carti de credit si informatii autofill prin intermediul vulnerabilitatilor web-browser, potrivit raportului. Dintre utilizatorii care au intalnit acest tip de malware, 25% au fost infectati cu Azorult, unul dintre cele mai frecvent cumparate si vandute produse de furt de parole pe forumurile din Rusia, potrivit Kaspersky. 

Cele mai raspandite programe malware vizeaza utilizatorii desktop. De ce?

Potrivit raportului, "faptul este ca fisierele cele mai necesare utilizatorului sunt stocate in mod obisnuit acolo. Si, printre acestea, poate fi un fisier text care contine parolele frecvent utilizate". 

O modalitate de a evita furtul de parole browser-based este de a refuza functiile de salvare automata a parolei browserului dvs. atunci cand vi se solicita, si de a folosi in schimb un manager de parole. Pentru utilizatorii Firefox, sunt disponibile o serie de optiuni de blocare a continutului, pentru a va securiza datele. 

Raportul complet Kaspersky este disponibil pe site-ul sau Securelist. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate