Cautare


29 Iulie 2019
Ransomware-ul loveste alimentarea cu energie electrica din Johannesburg

Un furnizor important de electricitate din cel mai mare oras al Africii de Sud a suferit un atac ransomware, lasand unii locuitori fara energie electrica.

City Power a dezvaluti joi ca sistemele IT i-au fost inchise. 

"Au fost criptate toate bazele noastre de date, aplicatiile si reteaua", a postat compania pe Twitter, referindu-se la virus. 

Website-ul City Power ramane offline si locuitorii au raportat probleme prin intermediul social media in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica. 

Atacul ransomware a afectat initial capacitatea consumatorilor de a cumpara energie electrica preplatita si, de asemenea, a impiedicat eforturile firmei de a raspunde la intreruperile localizate de energie electrica. 

Un purtator de cuvant al City Power a declarat pentru BBC ca peste un sfert de milion de oameni ar putea fi afectati. 

"Acestia sunt cei care se afla in sistemul preplatit si ar putea cumpara energie electrica in orice zi", a spus el. "Acesti oameni nu au putut sa acceseze sistemul". 

Ransomware-ul este un tip de malware care infecteaza computerele si cripteaza sau blocheaza fisierele si sistemele. 

Atacatorii spun ca vor restabili accesul dupa efectuarea platii, insa nu exista nicio garantie ca vor face acest lucru. 

Orasul Johannesburg, care detine compania de energie electrica, a declarat ca majoritatea sistemelor IT sunt acum restabilite. 
Cu toate acestea, oficialii orasului au recunoscut ca inca exista probleme si au spus ca clientii ar putea inregistra erori pe un site alternativ. 

"Clientii nu ar trebui sa se teama, intrucat niciuna dintre informatiile lor nu a fost compromisa", indica un tweet postat pe contul oficial de Twitter al orasului. 

"Ne cerem scuze pentru neplacerile provocate oamenilor din Orasul Joburg". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate