Cautare


Nvidia si VMware, parteneriat pentru a oferi GPU-uri virtualizate
27 August 2019 Software

Nvidia si VMware, parteneriat pentru a oferi GPU-uri virtualizate

Nvidia si VMware au anuntat luni un nou produs software care permite clientilor sa virtualizeze GPU-urile, fie in premisa, fie ca parte a VMware Cloud pe AWS. Companiile sustin ca este prima oferta de cloud hibrid care permite intreprinderilor sa utilizeze GPU-uri pentru a accelera AI, invatarea automata sau sarcinile deep learning.

"Intr-un centru de date modern, organizatiile vor folosi GPU-uri pentru a alimenta AI, deep learning si analiza", a declarat John Fanelli, vicepresedinte de management de produs pentru Nvidia. "Si, datorita amplorii acestor tipuri de sarcini de lucru, vor fi efectuate unele procesari on premise in centrele de date, unele procesari in cloud si se va intera continuu intre ele". 

Noua oferta incepe cu produsul pentru centre de date enterprise - noul software Nvidia Virtual Compute Server (vComputeServer). Este optimizat pentru VMware vSphere si va fi disponibil de la toti producatorii majori de echpamente originale, inclusiv Cisco, Dell, HPE, Lenovo si Supermicro. 

"Acum suntem capabili sa aducem AI la centrul de date intr-un mod in care administratorii IT ruleaza si proiecteaza centrelor lor de date, si anume intr-un mediu virtualizat", a declarat Fanelli. 

vComputeServer a fost anuntat in cadrul conferintei VMWorld din San Francisco, la care au participat tipul de intreprinderi care angajeaza din ce in ce mai multi oameni de stiinta pentru a obtine mai multe informatii din date publice. S-ar putea sa foloseasca deja Nvidia Rapids, a declarat Fanelli, o suita de biblioteci de procesare a datelor si invatare automata care permite accelerarea GPU-urilor pentru fluxuri de lucru in stiinta datelor. 

vComputeServer ofera suport pentru Rapids si suporta containere. In plus, accepta distribuirea GPU, precum si agregarea GPU de catre un singur utilizator pentru joburi mai mari. 

Tehnologia a fost licentiata pe o baza per-GPU. Virtualizarea are ca rezultat, in mod obisnuit, un impact asupra performantei mai mic de 5%, a declarat Fanelli, desi va depinde de volumul de munca. Este un compromis, a sustinut el, pe care clientii ar trebui sa fie dispusi sa il faca pentru beneficiile virtualizarii, cum ar fi gestionabilitatea si flexibilitatea. 

Intre timp, VMware intentioneaza sa faca acest vComputeServer disponibil pe VMware Cloud pe AWS, care (asa cum sugereaza numele) ruleaza SDDC VMware pe Amazon Web Services cloud. VMware Cloud pe AWS permite clientilor sa ruleze orice aplicatie in medii cloud publice, private sau hibrid. Serviciul este optimizat pentru a rula pe infrastructura AWS dedicata. 

AI avanseaza rapid in cadrul intreprinderii - dupa numaratoarea Gartner, peste o jumatate dintre organizatii deja au cel putin o implementare AI si intentioneaza sa accelereze in mod substantial adoptarea AI in urmatorii cativa ani. 

Desi VMware a lucrat in mod special cu Nvidia pentru oferta vComputeServer, a luat si alte masuri pentru a se obisnui cu numarul tot mai mare de sarcini de lucru. Luna trecuta, compania si-a anuntat planul de a achizitiona Bitfusion, o companie din Austin, Texas, care a creat un sistem de operare elastic si virtual pentru acceleratoarele hardware. 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate