Cautare


Aplicatia Android CamScanner PDF
29 August 2019 Software

Aplicatia Android CamScanner PDF "a trimis malware pe telefoane"

S-a descoperit ca o aplicatie Android extrem de populare care realizeaza fotografii de inalta calitate a documentelor contine malware.

CamScanner a fost descarcata de peste 100 de milioane de ori de catre utilizatorii Android. 

Cu toate acestea, cercetatorii in domeniul securitatii de la Kaspersky sustin ca au descoperit ca o versiune recenta continea un cod rau intentionat in partea aplicatiei care livreaza reclame. 

Malware-ul ar fi putut face posibila afisarea unor reclame intruzive sau spionarea datelor de autentificare. 

Cercetatorii Kaspersky au indicat ca CamScanner este o aplicatie "legitima", insa cred ca fragmentul de cod rau intentionat gasit in aceasta ese un cod tert folosit pentru a distribui anunturi in aplicatii. 

BBC a intrebat Kaspersky daca versiunea iPhone a CamScanner a fost, de asemenea, afectata. 

Versiunea gratuita a CamScanner pentru Android nu este momentan disponibila in Google Play Store din Marea Britanie. 

CamScanner a declarat ca a lansat o noua versiune a aplicatiei, cu codul rau intentionat eliminat. 

Am instalat CamScanner, ce ar trebui sa fac?

Daca aveti activate actualizarile automate pentru aplicatiile dvs., exista sansa sa aveti pe dispozitiv o versiune a CamScanner care contine malware. 

In caz de indoiala, cel mai bine este sa stergeti CamScanner si sa asteptati ca o noua versiune sa fie lansata si testata de cercetatorii de securitate cibernetica, a declarat Matthew Hickey, din cadrul firmei de securitate Hacker House. 

Utilizatorii pot, de asemenea, sa utilizeze o aplicatie antivirus pentru a verifica orice software daunator care ar fi putut fi instalat. 

"Se spune ca consumatorul obisnuit are aproximativ 40 de aplicatii pe telefon pe care le utilizeaza frecvent, deci asigurati-va ca revizuiti cu regularitate oricare dintre acele aplicatii pe care nu le utilizati", a declarat Hickey pentru BBC. 

Hickey a sfatuit, de asemenea, utilizatorii care au aplicatii mobile banking sa fie deosebit de precauti si sa foloseasca o aplicatie antivirus care face verificari regulate in privinta codurilor rau-intentionate. 

Acest lucru este important deoarece s-a inregistrat "o crestere accentuata" a malware-ului care infecteaza aplicatii din magazinul de aplicatii Google Play, a adaugat Hickey.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate