Cautare


Facebook va crea o lume VR numita Horizon
01 Octombrie 2019 Software

Facebook va crea o lume VR numita Horizon

Facebook creeaza un mediu imersiv numit Horizon, pentru a tenta oamenii sa petreaca cat mai mult timp in realitatea virtuala.

Aplicatia VR va fi un mix de locuri sociale unde utilizatorii pot interactiona si vorbi si alte zone in care pot juca jocuri unul impotriva celuilalt. 

Oamenii vor locui si vor explora spatiile virtuale prin intermediul unui avatar de desene animate. 

Aplicatia va fi disponibila si va putea fi testata la inceputul anului 2020, de catre un grup mic de utilizatori Facebook. 

Detaliile despre Horizon si imagini timpurii ale spatiului virtual au fost prezentate in cadrul conferintei dezvoltatorilor Facebook Oculus Connect 6, care s-a desfasurat saptamana trecuta. 

Facebook a declarat ca oricine foloseste Horizon va putea apela la un "ghid" uman care sa il ajute sa navigheze si sa se familiarizeze mai mult cu mediul virtual.

Ghizii nu vor fi "moderatori" care vor supraveghea comportamentele, a declarat Facebook. A adaugat ca vor fi incluse instrumente care permit oamenilor sa gestioneze modul in care interactioneaza cu alti utilizatori. 

Vor exista, de asemenea, optiuni care vor permite oamenilor sa modeleze si sa contruiasca propria parte a mediului. Ei vor putea, de asemenea, sa isi proiecteze propriile avatare. 

Intregul spatiu a primit un aspect asemanator desenului animat, deoarece este destinat sa fie utilizat pe castile Facebook Oculus Quest, care nu au grafica de inalta rezolutie a castilor conectate la PC. 

Sam Machkovech, reporter Ars Technica, care a incercat Horizon, a declarat ca Facebook a investit multa munca in versiunea pe care a vazut-o, pentru a o face cat mai primitoare. 

Insa a remarcat ca Horizon este "inca o alta" combinatie de aplicatii, chat si avatare pe care Facebook le-a produs in doar cativa ani. El a sugerat ca este inca in cautarea unei combinatii bune, care sa se dovedeasca tentanta pentru utilizatori. 

"Inca asteptam ca Facebook sa inspire incredere ca va lansa o aplicatie social-VR si ca va ramane la ea mai mult de 2 ani", a scris Machkovech.

Oricine este interesat sa se alature Horizon se poate inscrie pentru testarea timpurie. 

Crearea Horizon inseamna ca Facebook isi va inchide hang-out-urile VR actuale - Facebook Spaces si Oculus Rooms. Ambele se vor inchide in 25 octombrie. 

Extinderea VR a Facebook vine pe masura ce Samsung reduce in parte suportul pentru tehnologie. 

Samsung a declarat ca renunta la suportul pentru tehnologia Gear VR in smartphone-urile sale Galaxy Note 10. Nici Note 10 si nici Note 10 Plus nu vor fi compatibile cu sistemul Gear VR. 

Expertii din industrie sugereaza ca interesul pentru sistemele VR bazate pe telefoane va scadea, pe masura ce dispozitivele de sine statatoare, precum Oculus Quest, vor deveni disponibile pe scara larga. 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate