Cautare


10 August 2016
Oamenii de stiinta dezvolta bateria care se dizolva

Oamenii de stiinta au dezvoltat o baterie autodestructibila, capabila sa se dizolve atunci cand este expusa la temperatura sau lichide

Acesta ofera 2,5 volti si poate alimenta un computer desktop pentru 15 minute. Ar putea fi folosita pentru a pastra confidentiale secretele militare, precum si in dispozitivele de monitorizare a mediului. 

Profesorul de inginerie mecanica din cadrul Universitatii de Stat din Iowa, Reza Montazami, a declarat ca este prin baterie practic tranzitorie. 
Desi aceasta baterie nu a putut fi folosita in corpul uman deoarece contine litiu, cercetatorii au examinat ani de zile modul in care bateriile se pot dizolva inofensiv in interiorul corpului uman, prevenind durerea inlaturarii. 

Montazami a dezvoltat bateria litiu-ion cu o echipa de oameni de stiinta care au publicat recent detalii cu privire la descoperirea lor in Journal of Polymer Science, Partea B, Fizica Polimerului. 

Bateria masoara o lungime de 5mm, are o grosime de 1mm si o latime de 6mm si este similara bateriilor comerciale in ceea ce priveste componentele, structura si reactiile electromecanice. 
Bateria contine un anod, un catod si un separator de electrolit cu doua straturi de polimer polivinil pe baza de alcool. Atunci cand este scapata in apa, polimerul carcasa de polimer a bateriei se umfla si electrozii sunt impinsi in afara, ceea ce determina dizolvarea. Cu toate acestea, bateria contine particule care nu se degradeaza, ceea ce inseamna ca nu se dizolva in intregime. 

Intregul proces dureaza aproximativ o jumatate de ora. 

Bateriile dizolvabile ar putea ajuta la reducerea deseurilor reprezentand produse electronice scoase din uz. 

Cercetatorii de la Univeristatea Illinois din Urbana-Champaing lucreaza la o placi de circuite electronice capabile sa se dizolve in apa. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate