Cautare


Ignoram alertele de securitate ale computerului pana la 90% din cazuri, releva un studiu
19 August 2016 Stiinta

Ignoram alertele de securitate ale computerului pana la 90% din cazuri, releva un studiu

Oamenii nu sunt atat de buni la multitasking, chiar daca una dintre aceste sarcini este de a citi alertele de securitate, iar cealalata este de a urmari un video.


Noi, ca societate, putem fi preocupati cu privire la viata privata si la securitate cibernetica mai mult ca intotdeauna, insa aceasta nu inseamna ca acordam mai multa atentie alertelor de securitate. 

Oamenii ignora mesajele de securitate software pana la 90% din timp, potrivit unui nou studiu al Universitatii Brigham Young. Cauza? Incapacitatea noastra de multitask. 

"Desi alertele ofera informatii in timp util, cercetarea arata ca acestea vin cu costuri ridicate in ceea ce priveste cresterea stresului si scaderea productivitatii", a declarat echipa BYU. "Acest lucru se datoreaza interferentei dual-task (DTI), o limitare cognitiva in care chiar si sarcini simple nu pot fi efectuate simultan fara o scadere semnificativa a performantei". 

Studiul, in cadrul caruia participantii foloseau un computer avant atasati senzori care masoara activitatea cerebrala, a constatat ca concentrarea asupra unei alerte de securitate reduce drastic capacitatea noastra de a continua sa facem ceea ce faceam inainte sa intervina alerta - chiar ceva simplu, cum ar fi urmarirea unui video. 

74% dintre participanti au evitat alerta in cazul in care se aflau in curs de inchidere a unei pagini web, iar 87% au ignorat o alerta afisata in timp ce acestia introduceau un cod de confirmare. 

Sursa:
www.cnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate