Cautare


04 Octombrie 2016
Toyota lanseaza robotul "baby" pentru companie

Un robot care incape intr-o palma si care poate purta conversatii va fi pus in vanzare in Japonia anul viitor, a anuntat dezvoltatorul Toyota.

Kirobo Mini, care are o inaltime de 10cm, a fost conceput pentru a oferi companie, a declarat compania. 
Acesta se poate adapta la conversatii care includ comentarii cu privire la deplasari, bazandu-se pe datele vehiculului proprietarului. 
Are, de asemenea, atribute copilaresti, insa un expert in robotica a declarat pentru BBC ca robotul nu poate fi un substitut pentru copii. 

"Se clatina putin, iar acest lucru este menit sa imite un copil asezat pe scaun, care nu si-a dezvoltat pe deplin abilitatile de echilibru", a declarat Fuminori Kataoka, chief desing engineer al Kirobo Mini, pentru agentia de stiri Reuters. 
"Aceasta vulnerabilitate are scopul de a naste o conexiune emotionala". 

Prof Dr Kerstin Dautenhahn din cadrul scolii de informatica a Universitatii Hertfordshire, a declarat ca robotul "dragut" ar putea fi preferat de catre tineri. 
"Mi-a amintit de Tamagotchi - ideea de a avea un lucru dragut mic, care nu da neaparat impresia ca este viu, dar care are aceste atribute realiste", a declarat aceasta pentru BBC. 
"Apeleaza la instinctul de grija al oamenilor". 

Cu toate acestea, Prof Dautenhahn a declarat ca este "ofensator" a crede ca ar putea fi un substitut de copil pentru femeile fara copii, asa cum au sugerat unele articole. "Poate sa-i faca pe oameni sa se simta bine, insa nu exista nicio componenta umana aici, robotii nu pot inlocui copiii", a sustinut Prof Dautenhahn. 

Toyota sustine ca Kirobo Mini poate:
- sa se angajeze in "conversatii obisnuite" folosind gesturi, expresii faciale si clipiri;
- sa isi aminteasca preferintele utilizatorilor si evenimentele anterioare, cum ar fi aprecieri, lucruri neplacute si plimbari;
- sa foloseasca date de la dispozitive conectate, cum sunt cele din casa sau masina, pentru a genera comentarii. 

Robotul are un pret provizoriu de 39.800 yen (300 lire sterline) si nu exista planuri de a fi vandute in afara Japoniei. 
Robotul este considerabil mai ieftin decat alti roboti de companie - robotul umanoid al Aldebaran, Pepper, costa 198.000 yen la lansare. 

Predecesorul Kirobo Mini, un robot de 34cm denumit Kirobo, a fost trimis pe Statia Spatiala Internationala in 2013. 
Sarcina sa era aceeea de a insoti astronautul japonez Kochi Wakata, ca parte a unui studiu cu privire la izolare. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate