Cautare


Smartphone-urile, inrolate in lupta impotriva cancerului
13 Martie 2017 Stiinta

Smartphone-urile, inrolate in lupta impotriva cancerului

Obiectivul este acela de a gasi un remediu pentru cancerul infantil mult mai rapid decat era posibil anterior.


Oamenii de stiinta fac apel la proprietarii de telefoane Android pentru a dona o parte din puterea lor de procesare pentru a ajuta in lupta impotriva cancerului infantil.

Puterea economisita a dispozitivelor Android si a computerelor poate fi folosita pentru a determina care compusi pot lupta mai bine impotriva celulelor canceroase.
Lucrarea este parte a unui proiect mai amplu, dezvoltat de catre IBM,
Pentru a ajuta, utilizatorii trebuie sa descarce o aplicatie. 

World Community Grid a fost creat de IBM in 2004 si de atunci peste 700.000 de voluntari au ajutat cercetatorii sa proceseze calcule complexe, inclusiv unele pentru a intelege mai bine Ebola, Zika, tuberculoza si SIDA. 
La inceput, a folosit puterea de procesare a computerelor, insa in urma cu cativa ani a adaugat o aplicatie Android arsenalului sau. 

Acum, lucreaza cu proiectul Smash Childhood Cancer pentru a ajuta la gasirea leacului pentru sase tipuri de cancer infantil, inclusiv tumori ale creierului, cancerul de ficat si de oase. 

"Aplicatia ruleaza numai atunci cand telefonul este incarcat 90% si asteapta pana cand sunteti conectat la wi-fi, astfel incat nu va foloseste datele. A fost conceputa pentru a nu fi intruziva si a nu va sta in cale", a declarat Juan Hindo, manager de program al IBM Corporate Citizenship. Hindo a explicat ca cercetatorii care cauta cele mai bune remedii pentru o serie de tipuri de cancer infantil trebuie sa execute instrumente de simularfe pentru a anticipa modul in care un compus va actiona pentru a preveni boala. 

"Ai nevoie de multa putere computer pentru a face acest lucru si cercetatorii pot avea aces la un supercomputer doar in anumite momente si, pentru a efectua fiecare test, au nevoie de milioane de simulari", a declarat Hindo. 

Derularea de cercetari la aceasta scara intr-un laborator este aproape imposibila, din cauza volumului de timp si a cheltuielilor implicate. 

Hindo estimeaza ca, in medie, sistemul realizeaza intre unul si doua milioane de calcule in fiecare zi. 
Sistemul a fost folosit anterior pentru a identifica compusii care cauzeaza neuroblastomul, unul dintre cazule cele mai frecvente de cancer infantil - 200.000 de voluntari au contribuit la acest experiment, ceea ce a contribuit la identificarea mai multor tratamente potentiale. 

"Pentru cercetatori, ofera acces la un super-computer virtual, iar in ceea ce ii priveste pe voluntari, invita publicul general sa joace un rol in descoperirea stiintifica", a adaugat Hindo. 

Sistemul nu este in prezent disponibil pentru iOS, din cauza regulilor dezvoltatorilor care guverneaza modul in care aplicatiile ruleaza pe platforma Apple. 
Oamenii de stiinta pot folosi sistemul in mod gratuit, insa acestia trebuie sa faca publica rezultatele pentru ca alti cercetatori sa le poata accesa si utiliza. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate