Cautare


14 Aprilie 2017
Folosirea touchscreen-ului, legata de problemele de somn ale copiilor

Copiii din ziua de astazi cresc inconjurati de dispozitive cu ecran tactil inca de la nastere.

Potrivit unui nou studiu publicat in 13 aprilie in revista Nature: 
"Timpul traditional in fata ecranului (exemplu TV si jocuri video) a fost legat de probleme ale somnului si dezvoltare mai slaba la copii. Odata cu aparitia dispozitivelor cu ecran tactil, asocierea poate fi extinsa, coborand in varsta, perturband somnul sugarilor si copiilor mici, intr-o perioada in care somnul este esential pentru dezvoltarea cognitiva". 

Studiul, realizat de catre cercetatorii de la Centre for Brain and Cognitive Development din cadrul Universitatii din Londra, a analizat copii cu varsta intre 6-36 luni si a ajuns la o concluzie deloc neasteptata:

"Datele de la 715 sugari si copii mici din Marea Britanie, cu varste cuprinse intre 6 si 36 de luni, indica o asociere semnificativa intre frecventa utilizarii touchscreen-ului si cantitatea de somn, precum si cresterea duratei necesare pentru a adormi...Fiecare ora suplimentara de folosire a tabletei a fost asociata cu un 15,6 minute mai putin de somn total. 

Lipsa somnului a devenit destul de frecventa in zilele noastre si o multime de studii leaga aceasta problema de unele dintre obsesiile noastre digitale. Peste 1 din 3 americani adulti nu dorm suficient, potrivit celui mai recent studiu al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Lipsa de somn consecventa este rea pentru sanatatea noastra, crescand riscul de a dezvolta obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, boli de inima si accident vascular cerebral. 

Putem pune o parte din vina pe telefoanele si tabletele de care pare ca nu se putem satura. Doar actul fizic de raspunde la un e-mail poate induce in corp o stare de tensiune, aducandu-l in modul "lupta sau fugi". Lumina albastra stralucitoare oferita de dispozitive imita lumina zilei. Aceasta este ca un espresso pentru creier, deoarece lumina solara specru-albastru determina cand si cata melatonina (uneori numita hormonul somnului) produce corpul nostru pe timp de noapte. 

Sursa:
www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate