Cautare


04 Octombrie 2017
Google AI nu este mai inteligent decat un copil de 6 ani, arata un studiu

Cercetatorii chinezi au descoperit, de asemenea, ca tehnologia de inteligenta artificiala a Google este de doua ori mai inteligenta ca Apple Siri.

Un studiu publicat sambata arata ca tehnologia de inteligenta artificiala a Google a obtinut cele mai bune rezultate dintre cele 50 de sisteme pe care cercetatorii chinezi le-au testat, pe o scara AI pe care au creat-o, a raportat luni CNBC. Cu un scor IQ de 47,28, Google AI este de doua ori mai inteligent decat asistentul virtual Apple Siri, care a obtinut un scor de 23,94.

Sistemele AI s-au dezvoltat atat de repede incat au fost in masura sa actioneze ca asistenti, sa ia examene si chiar sa ne depaseasca in ceea ce priveste jocurile de strategie. Insa noile rezultate ar putea duce la reevaluarea parerilor in legatura cu progresul rapid al AI. 

Pentru a evalua cat de inteligent este (sau a devenit) un sistem, capacitatea lui de a "dobandi, stapani, creea si oferi feedback" trebuie sa fie testata, au scris cercetatorii. In 2014, a fost evaluat IQ-ul a 50 de sisteme AI. Sistemele includ Google AI, Siri si motorul de cautare chinez Baidu. Trei oameni, cu varstele de 18, 12 si 6 ani, au fost de asemenea evaluati. Atunci cand cercetatorii au testat din nou sistemele AI in 2016, au descoperit ca Google este cel mai inteligent si a fost imbunatatit cel mai rapid (de la un IQ de 26,5 in 2015 la 47,28 in 2016), insa nu a fost suficient pentru a depasi un copil in varsta de 6 ani, care a obtinut un scor de 55,5. 

Apple si Google nu au raspuns imediat cererii CNET de a comenta. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate