Cautare


AI, folosita pentru a detecta riscul de cancer mamar
18 Octombrie 2017 Stiinta

AI, folosita pentru a detecta riscul de cancer mamar

Oamenii de stiinta americani folosesc inteligenta artificiala pentru a prezice daca leziunile mamare indentificate prin biopsie se vor dovedi canceroase.

Sistemul machine learning a fost testat pe 335 leziuni cu risc crescut si a diagnosticat 97% dintre acestea ca fiind maligne. 
A redus numarul interventiilor chirugicale inutile cu peste 30%, au declarat cercetatorii. 

Un specialist in cancer mamar a spus ca cercetarea este "utila". 
Sistemul machine learning a fost instruit cu informatii despre astfel de leziuni si cauta modele intr-o serie de puncte date, cum ar fi datele demografice, istoricul familiei, rapoartele de biopsie si cele patologice. 

"Deoarece instrumentele de diagnosticare sunt atat de inexacte, exista o tendinta de inteles pentru medici de a supra-urmari cancerul mamar", a declarat Regina Barzilay, Profesor de inginerie electrica si informatica, MIT Delta Delta Electronics, ea insasi un supravietuitor al cancerului mamar. 

"Atunci cand exista atat de multa incertitudine in ceea ce priveste datele, machine learning este exact instrumentul de care avem nevoie pentru a imbunatati detectarea si a preveni supra-tratamentul". 

Numai in SUA, 40.000 de femei mor anual din cauza cancerului mamar, insa atunci cand boala este descoperita destul de devreme, aceasta poate fi adesea vindecata. 
Mamografiile joaca un rol esential in detectarea unor astfel de forme de cancer, insa ofera si falsuri pozitive, cum ar fi leziunile care pot parea suspecte. Odata operate, multe astfel de leziuni se dovedesc a fi benigne. 

"Din cunostintele noastre, acesta este primul studiu care aplica machine learning sarcinii de a distinge intre leziunile de inalt risc, care necesita interventii chirurgicale, de celelalte leziuni", a declarat Constance Lehman, profesor la Scoala Medicala Harvard si sef al Diviziei Breast Imaging in cadrul departamentului de radiologie al MGH.
"Credem ca acest lucru ar putea ajuta femeile sa ia decizii mai bine informate cu privire la tratamentul lor si putem oferi abordari mai bine directionte ale asistentei medicale, in general". 

Cercetarea este condusa de oameni de stiinte de la Scoala Medicala Harvard, Massachusetts Computer Science and Artificial Intelligence Lab si Massachusetts General Hospital.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate