Cautare


Inteligenta artificiala, suficient de inteligenta pentru a pacali verificarea de securitate Captcha
30 Octombrie 2017 Stiinta

Inteligenta artificiala, suficient de inteligenta pentru a pacali verificarea de securitate Captcha

Oamenii de stiinta in domeniul computer au dezvoltat inteligenta artificiala care poate pacali sistemul de securitate website Captcha.

Captcha provoaca oamenii sa demonstreze ca sunt umani prin recunoasterea combinatiilor de litere si numele pe care o masina s-ar chinui sa le completeze corect. 

Cercetatorii au dezvoltat un algoritm care imita modul in care creierul uman raspunde acestor indicii vizuale. 
Reteaua neuronala ar putea identifica litere si numere dupa formele lor. 
Studiul, efectuat de catre Vicarious - o firma de inteligenta artificiala din California finantata de fondatorii Amazon (Jeff Bezos) si Facebook (Mark Zuckerberg) - este publicat in revista Science. 

Ce este Captcha?
Testul Captcha (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) a fost dezvoltat la sfarsitul anilor 1990 pentru impiedica oamenii sa utilizeze roboti automati pentru a configura conturi false pe site-uri web. 
Atunci cand se concteaza la un site, utilizatorii demonstreaza ca sunt umani prin rezolvarea unor puzzle-uri vizuale, care le solicita sa identifice litere, cifre, simboluri sau obiecte care au fost distorsionate sau animate intr-un fel. 
Computerele au probleme in a trece astfel de teste si Google sustine ca testul sau reCaptcha este atat de complicat incat pana si oamenii il pot rezolva doar in 87% dintre ocazii. 
Cu toate acestea, cercetatorii de la Vicarious sustin ca algoritmul lor poate alege litere si cifre distorsionate din imagini. 

Retele neuronale
Pentru a determina computerele sa recunoasca imaginile, oamenii de stiile folosesc de obicei retele neuronale, care reprezinta retele mari de computere antrenate sa rezolve probleme complexe. 
O retea neuronala contine sute de straturi, inspirate din creierul uman, si fiecare strat examineaza o anumita parte a problemei. In cele din urma, raspunsul tuturor straturilor este combinat pentru a produce un rezultat final. 
Cu toate acestea, retelele neuronale trebuie sa fie instruite minutios, folosind mii de imagini care au fost pre-etichetate de oameni, sarcina fiin una foarte dificila. 
Echipa de la Vicarious a dezvoltat Recursive Cortical Network (RCN), un software care imita procesele reale din creierul uman si necesita mai putina putere de calcul decat o retea neuronala. 
Creierul uman are capacitatea de a identifica obiecte chiar daca ele sunt ascunse de alte obiecte, prin recunoasterea formelor si texturilor. 
Vicarious a dezvoltat algoritmi pentru RCN care urmaresc identificarea obiectelor prin analizarea pixelilor dintr-o imagine pentru a vedea daca se potrivesc cu conturul unui obiect. 

Atacuri Captcha
In 2013, Vicarious a anuntat ca a executat teste bazate pe Captcha, folosite de Google, Yahoo, PayPal si Captcha.com cu o acuratete de 90%. 
De atunci, designerii Captcha si-au facut testele mai greu de trecut, insa cercetatorii au sustinut in noua lor lucrare ca software-ul poate acum sa treaca testele Google reCaptcha in 66,6% din ocazii.
Software-ul RCN a reusit, de asemenea, sa rezolve testele reCaptcha de la generatul Captcha BotDetect cu o rata de succes de 64,4%, Yahoo Captcha cu o rata de succes de 57,4% si PayPal cu o rata de succes de 57,1%. 

"Nu vedem atacuri Captcha in acest moment, insa in decurs de trei sau patru luni, indiferent ce au dezvoltat cercetatorii va deveni mainstream, asa incat zilele Captcha sunt numarate", a declarat Simon Edwards, arhitect de securitate cibernetica pentru firma de securitate cibernetica TrendMicro Europe. 
"Insasi natura analizei big data si a invatarii automate este ca daca ii oferi suficiente date pentru a se juca, va realiza multe lucruri". 

Edwards a declarat ca, in mod obisnuit, in doua luni de la descoperirea defectiunilor de securitate, hackerii have-a-go vor incepe sa atace fiecare server web vizibil public pe care il pot gasi, asa incat este probabil ca testele Captcha pe site-uri web sa fie in curand asediate. 
"Tehnologia exista de mult timp - e nevoie de o versiune mai buna a Captcha", a declarat acedsta. 
"In opinia mea, cea mai buna forma de autentificare este cea two-factor. Este singura modalitate reala de a depasi aceste probleme". 

Sursa:
www.bbc.co.ukInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate