Cautare


16 Martie 2018
Microsoft AI poate efectua traduceri din chineza in engleza cu precizie umana

Cercetatorii Microsoft au creat primul sistem de traducere bazat pe AI, care poate traduce propozitii din chineza in engleza cu aceeasi calitate si precizie ca si omul.

Cercetatorii din laboratoarele Microsoft din Asia si SUA au sustinut intr-un blog post ca sistemul lor a obtinut paritatea umana pe un set de testare a stirilor, denumit Newstest2017.

Pentru a se asigura ca rezultatele sunt atat corecte, cat si pe masura performantei unui om, echipa a angajat evaluatori externi bilingvi care au comparat rezultatele Microsoft cu doua traduceri umane independnete. 

Responsabilul Microsoft cu vorbirea, limbajul natural si eforturile de traducere automata, Xuedong Huang, a sustinut ca este vorba despre "un prag major" intr-una dintre cele mai dificile sarcini de prelucrare a limbajului natural. 

Traducerea automata este o problema la care cercetatorii au lucrat timp de decenii si, sustin expertii, mare parte din acest timp s-a considerat ca traducerea automata nu va fi niciodata la nivelul celei umane. 

Cu toate acestea, cercetatorii au avertizat ca acest prag nu inseamna ca traducerea automata este o problema rezolvata. 

Ming Zhou, director adjunct al Microsoft Research Asia, a declarat ca, desi echipa este incantata de rezultatul obtinut, exista inca multe provocari, cum ar fi testarea sistemului pe stiri in timp real.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate