Cautare


19 Iunie 2018
Masinile pot rezolva cubul Rubik fara ajutor uman

Crearea unui algoritm care poate rezolva cubul Rubik este relativ simpla - genul de algoritm care permite AI sa bata oamenii la sah sau Go ori chiar la DOTA 2. Insa crearea unei masini care poate rezolva cubul Rubik fara algoritmi creati de fiinte umane? Aceasta este o sarcina cu totul diferita.

Stephen McAleer si colegii sai de la Universitatea din California considera ca au rezolvat aceasta problema, printr-un proces denumit "repetitie autodidacta". 

McAleer si echipa sa au vorbit despre "un algoritm nou de invatare, care este capabil sa invete cum sa rezolve cubul Rubik fara asistenta umana". Echipa pretinde ca acest algoritm de invatare poate rezolva 100% cuburile Rubik din 30 de miscari sa mai putin, rezultat mai bun sau egal cu performanta umana. 

Exista o diferenta intre acest tip de algoritm si algoritmul care creeaza performante umane in jocuri precum sahul. Aceste sisteme sunt sisteme "de invatare consolidata" care invata sa rezolve jocuri precum cubul Rubik. 

Repetitia autodidacta functioneaza inapoi pentru a rezolva cubul. Incepe cu cubul finalizat si lucreaza inapoi pentru a vedea daca fiecare miscare propusa este o imbunatatire. 

Sursa: www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate