Cautare


31 Iulie 2018
Inteligenta artificiala va poate prezice personalitatea prin scanarea ochilor

Algoritmii de invatare a masinilor demonstreaza legaturile dintre miscarile oculare si patru din cele cinci mari trasaturi de personalitate.

Un proiect comun al Universitatii din Australia de Sud si Universitatea din Stuttgart a folosit inteligenta artificiala pentru a urmari miscarile oculare ale celor 42 de participanti umani, folosind un eye-tracker video-based de la SensorMotoric Instruments. Cercetatorii au verificat apoi constatarile cu chestionare bine stabilite. 

Dintre cele cinci mari tipuri de personalitate (deschidere, constiinciozitate, extraversiune, agreabilitate si neuroticism), inteligenta artificiala a reusit sa identifice in mod fiabil patru: neuroticism, extraversiune, agreabilitate si constiinciozitate. 

Potrivit studiului, aceasta este prima data cand miscarile oculare au fost folosite pentru a identifica trasaturile de personalitate, ceea ce este interesant in sine, insa scopul final, potrivit lui Tobias Loetscher de la Universitatea din Australia de Sud, este de imbunatati interactiunile om-masina la un moment dat in viitor. 

"Oamenii cauta mereu servicii imbunatatite, personalizate", a explicat acesta. "Cu toate acestea, robotii de astazi si computerele nu sunt constienti social, asa incat nu se pot adapta la indiciile non-verbale. Aceasta cercetare ofera oportunitati de a dezvolta roboti si computere care sa devine cat mai naturali si sa interpreteze cat mai bine semnalele sociale umane". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate