Cautare


04 Septembrie 2018
Nanobotii se pot acum deplasa ca pestii pentru a indeplini sarcini medicale complexe

Cercetatorii au dezvoltat o noua metoda de a controla nanobotii - in interiorul corpului uman.

Viitorul este uimitor.

O noua modalitate de utilizare a nanobotilor a fost descoperita datorita Universitatii Chineze din Hong Kong (CUHK), o metoda care i-ar putea ajuta pe medicii chirurgi sa indeplineasca sarcini medicale complexe.

Cercetarea, anuntata joi, este condusa de profesorul asociat Zhang Li din cadrul Departamentului de Inginerie Mecanica si Automatizare din cadrul Universitatii. Inspirat de stolurile de pasari si bancurile de pesti, echipa lui Zhang a folosit un camp magnetic pentru a controla miscarile nanobotilor si a pune in aplicare comportamentele roiurilor.

Nanobotii, milioane de nanoparticule magnetice, isi pot schimba forma in orice mediu in care interactioneaza. Acestia pot sa se extinda, sa se micsoreze, sa se imparta si sa se imbine, in miscarea lor.

"Cea mai creativa si dificila parte a muncii noastre este aceea de a gasi o metoda de actiune adecvata pentru a realiza un roi foarte reconfigurabil la microscop", a declarat Zhang pentru CNET printr-un e-mail.

Metoda ar putea fi folosita de catre medicii chirurgi pentru a trimite nanobotii prin spatii greu de navigat, au declarat cercetatorii. Acestia ar putea fi folositi pentru livrarea de medicamente, terapii pentru cancer si operatii la ochi.

"In viitorul apropiat, vad ca tehnica ar putea oferi noi oportunitati pentru recanalizare a ocluziei in sistemele vasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral", a scris Zhang. "In plus, sunt asteptate alte tipuri de potentiale aplicari ale tehnologiei".

Echipa a inceput sa efectueze teste pe animale pentru acest proces, in colaborare cu Spitalul Prince of Wales din Shatin, in cadrul CUHK.

Constatarile echipei au fost publicate in Nature Communications.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate