Cautare


07 Septembrie 2018
AI este o "amenintare mai mare" decat schimbarile climatice sau terorismul, avertizeaza oamenii de stiinta

Inteligenta artificiala (AI) reprezinta o amenintare mai mare pentru omenire decat schimbarile climatice si decat terorismul, a afirmat presedintele Asociatiei Britanice de Stiinte.

Profesorul Jim Al-Khalili a avertizat ca, fara actiuni concertate din partea guvernelui, a industriei si a mediului academic, AI ar putea deveni "necontrolata si nereglementata", cu o dezvoltare monopolizata de doar cateva companii puternice.

Intr-un preview al adresei sale prezidentiale, care va fi prezentata in cadrul Festivalului Britanic de Stiinta din Hull, Khalili a sustinut ca aceasta schimbare de "produce prea repede" si ca amenintarea completa a automatizarii proceselor si a AI in ceea ce priveste locurile de munca si securitatea nu a fost analizata corespunzator.

El a cerut guvernului sa reglementeze industria, sustinand ca AI este o preocupare mai mare decat schimbarile climantice, terorismul sau rezistenta la antibiotice.

"Pana in urma cu cativa ani, intrebat care este cea mai presanta si importanta conversatie pe care ar trebui sa o avem despre viitorul nostru, as fi putut raspunde schimbarea climatica sau una dintre celalte mari provocari cu care se confrunta omenirea, cum ar fi terorismul, rezistenta antimicrobiana, amenintarea cu pandemii sau cu saracia mondiala".

"Astazi, insa, sunt sigur ca cea mai importanta conversatie pe care ar trebui sa o purtam este despre viitorul AI. Acesta va domina ceea ce se intampla cu celelalte probleme, in bine sau in rau".

"Guvernul nostru are responsabilitatea de a proteja societatea de potentiale amenintari si riscuri".

Fara efortul organismelor publice si al industriei, publicul ar putea vedea AI drept ceva sinistru, a adaugat el.

AI face deja parte din viata noastra cotidiana, prin instrumente precum Alexa si Siri, precum si prin "constientizarea aproape fizica" a Google si Facebook.

Khalili vrea sa abordeze AI in scoli, tema urmand sa fie inclusa in programa scolara. Acesta a vorbit, de asemenea, despre necesitatea programelor de educatie publica care sa risipeasca miturile din jurul inteligentei artificiale.

"AI ne va transforma viata in urmatoarele decenii chiar mai mult decat a facut-o internetul in ultimele decenii", a declarat Khalili. "Sa ne asiguram ca suntem pregatiti pentru asta".

Sursa: www.theinquirer.net
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate