Cautare


Diagnosticarea Parkinson, accelerata de inteligenta artificiala de la Tencent
09 Octombrie 2018 Stiinta

Diagnosticarea Parkinson, accelerata de inteligenta artificiala de la Tencent

Gigantul chinez in domeniul tehnologiei Tencent si compania medicala londoneza Medopad colaboreaza pentru a folosi inteligenta artificiala in vederea diagnosticarii bolii Parkinson.

O camera capteaza modul in care pacientii isi misca mainile pentru a determina severitatea simptomelor lor.

Echipa de cercetare a pregatit sistemul cu inregistrarile existente ale pacientilor care au fost evaluati de catre medici, colaborand cu King's College Hospital din Londra. 

"Folosim AI pentru a masura deteriorarea pacientilor cu boala Parkinson fara ca pacientii sa poarte senzori sau dispozitive", a explicat Dr. Wei Fan, seful laboratorului Tencent Medical AI.

Scopul este acela de a accelera procesul de evaluare a functiilor motorii, care de obicei dureaza mai mult de o jumatate de ora. 

Folosind tehnologia smartphone dezvoltata de Medopad, speranta este ca pacientii sa poata fi evaluati in trei minute - si, potential, sa nu fie nevoie sa se deplaseze la un spital in acest scop.

Medopad este o companie cu sediul in Londra care dezvolta aplicatii si dispozitive portabile pentru a monitoriza pacientii cu diferite afectiuni medicale. 

Compania a crescut rapid, insa este mica comparativ cu Tencent, care este varful de lance al investitiei majore a Chinei in AI.

Directorul executiv al Medopad, Dan Vahdat, a declarat ca nu exista o companie britanica care sa se potriveasca cu ceea ce ofera Tencent ca partener. 

"Ambitia noastra este de a ajuta un miliard de pacienti din intreaga lume, iar pentru a putea face acest lucru trebuie sa colaboram cu parteneri care au o acoperire internationala", a declar Vahdat. 

Wen Fei a evidentiat, de asemenea, amploarea ambitiilor companiei sale in domeniul inteligentei artificiale pentru sanatate, subliniind ca aceasta se concentreaza pe ajutorul in tratarea bolilor care afecteaza un numar foarte mare de pacienti. 

Intr-un moment in care SUA si China se afla in top in ceea ce priveste inteligenta artificiala, unii s-ar putea intreba cat de intelept este pentru o firma britanica sa colaboreze cu un gigant chinez, in special intr-un domeniu atat de sensibil precum asistenta medicala. 

Wei Fan insista ca va fi un proiect deschis si transparent, care va functiona pentru toata lumea. 

"Asteptam cu nerabdare studiile clinice atat in China, cat si in SUA si in alte tari. Vom respecta cu strictete reglementarile locale si cand vom obtine rezultate, de acestea nu vor beneficia doar o tara, ci intreaga lume", a declarat Wei Fan.

Acesta nu este singurul demers privind folosirea tehnologiei pentru tratarea pacientilor care sufera de Parkinson.

Doi cercetatori de la Institutul de Robotica din Elvetia lucreaza la o aplicatie smartphone care va solicita pacientilor sa efectueze diverse exercitii si apoi sa analizeze rezultatele folosind machine learning.

10 milioane de persoane din intreaga lume se presupune ca sufera de Parkinson, iar acest numar este probabil sa creasca, deoarece este o afectiune mai frecventa in randul varstnicilor. 

Acum, progresele in tehnicile AI promit sa faca mai usoara prescrierea unui tratament de catre doctori pentru atenuarea simptomelor.
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate