Cautare


Un oras chinez intentioneaza sa inlocuiasca iluminatul stradal cu propria Luna
23 Octombrie 2018 Stiinta

Un oras chinez intentioneaza sa inlocuiasca iluminatul stradal cu propria Luna

Chengdu, din sud-vestul Chinei, spera sa lanseze un "satelit de iluminare" in 2020.

Un oras chinez s-a saturat sa se bazeze pe electricitate si pe Luna obisnuita pentru a oferi lumina in timpul noptii. Astfel, orasul Chengdu spera sa lanseze, in schimb, o Luna artificiala mai buna si mai luminoasa, care ar putea straluci suficient de tare pentru a inlocui luminile stradale. 

Potrivit articolelor din presa locala, ideea a fost prezentata la inceputul acestei luni de catre Wu Chunfeng, presedintele Chengdu Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute Co. 

Se cunosc putine detalii cu privire la "satelitul de iluminare", insa Wu a declarat ca acesta va fi de opt ori mai stralucitor decat Luna reala si ca ar putea lumina o zona de 10 pana la 80 km, aria sa de iluminare putand fi controlata la cateva zeci de metri, potrivit People's Daily Online. 

Asia Times a raportat ca satelitul ar avea "un invelis care sa reflecte lumina soarelui cu aripi asemanatoare cu panourile solare, ale caror unghiuri pot fi ajustate". 

In 1999, un experiment rus pentru desfasurarea unei oglinzi mari in spatiu care sa functioneze ca o Luna artificiala a esuat.

Wu a declarat reporterilor ca tehnologia este acum "matura" si va fi lansata de pe Xichang Satellite Launch Center in 2020.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate