Cautare


Google opreste proiectul pentru lentilele de contact care detecteaza glucoza
21 Noiembrie 2018 Stiinta

Google opreste proiectul pentru lentilele de contact care detecteaza glucoza

O firma a companiei-mama a Google, Alphabet, a incetat sa lucreze la unul dintre primele sale proiecte - lentilele de contact destinate monitorizarii nivelurilor de zahar din sange.

Dispozitivul trebuia sa ajute persoanele diagnosticate cu diabet.

Verily a colaborat cu gigantul farmaceutic Novartis pentru a dezvolta lentilele in 2014.

Intr-un blog post, a declarat ca masuratorile sale privind nivelurile de glucoza regasite in lacrimi, comparativ cu nivelurile prezente in sange, nu au fost suficient de apropiate.

Lentilele constau dintr-un mic chip wireless si un senzor de glucoza, incorporate intre doua straturi de material pentru lentile. 

"Munca noastra clinica in ceea ce priveste lentilele pentru detectarea glucozei au demonstrat ca nu exista o consistenta suficienta a masuratorilor corelatiei dintre glucoza din lacrimi si concentratiile de glucoza din sange, pentru a sustine cerintele unui dispozitiv medical", a declarat Verily. 

Compania a declarat ca se confrunta cu diferite provocari pentru a obtine citiri fiabile din ochi, insa a adaugat ca va continua sa exploreze alte utilizari pentru tehnologia Smart Lens - inclusiv lentile pentru imbunatatirea vederii dupa o operatie de cataracta. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate