Cautare


Inteligenta artificiala Google transforma limbajul semnelor in vorbire
22 August 2019 Stiinta

Inteligenta artificiala Google transforma limbajul semnelor in vorbire

Google sustine ca a facut posibil ca un smartphone sa interpreteze si sa "citeasca cu voce tare" limbajul semnelor.

Firma de tehnologie nu a creat o aplicatie proprie, insa a publicat algoritmi pe care spera ca dezvoltatorii sa ii foloseasca pentru a construi propriile aplicatii. 

Pana acum, acest tip de software functiona doar pe PC-uri. 

Sustinatorii comunitatii celor cu deficiente de au salutat miscarea, insa sustin ca tehnologia s-ar putea chinui sa inteleaga pe deplin unele conversatii. 

Intr-un blog AI, inginerii de cercetare Google Valentin Bazarevsky si Fan Zhang au spus ca intentia tehnologiei publicate liber este aceea de a servi ca "baza pentru intelegerea limbajului semnelor". A fost creata in parteneriat cu compania de software de imagine MediaPipe. 

"Suntem incantati sa vedem cu ce vin oamenii. Din partea noastra, vom continua cercetarea pentru a face tehnologia mai robusta si pentru a stabiliza urmarirea, crescand numarul de gesturi pe care le putem detecta in mod sigur", a declarat un purtator de cuvant al Google pentru BBC. 

Google recunoaste ca acesta este un prim pas. Sustinatorii spun ca o aplicatie care produce audio doar din semnele mainii ar pierde din vedere orice expresie faciala sau viteza cu care sunt facute semnele, iar acestea pot schimba semnificatia celor discutate. 

De asemenea, regionalismele care exista in anumite zone locale nu vor fi incluse. 

Jesal Vishnuram, technology manager al Action on Hearing Loss, sustine ca initiativa este un prim pas bun pentru ascultarea oamenilor, insa aceasta trebuie combinata cu alte capacitati. 

"Din perspectiva unei persoane surde, ar fi mai benefic sa fie dezvoltat software care ar putea oferi traduceri automate de text sau audio in British Sign Language (BSL) pentru a ajuta conversatiile de zi cu zi si a reduce izolarea in lumea auditiva", a delcarat acesta. 

Pana acum, la incercarea de urmarire a mainilor pe video, indoirea degetelor si loviturile incheieturii au ascuns alte parti ale mainii. Acest lucru a indus in eroare versiunile anterioare a acestui tip de software. 

Google impune un grafic de 21 de puncte pe degetele, palma si dosul palmei, usurand intelegerea unui semnal al mainii. 

Alti furnizori americani de software au dezvoltat tehnologii care au incercat sa citeasca limbajul semnelor cu voce tare pe PC-uri. 

Anul trecut, Microsoft a facut echipa cu Institutul Tehnic National pentru Surzi pentru a folosi computere desktop in salile de clasa pentru a ajuta elevii cu deficiente de auz printr-un traducator de prezentare. 

Si in alte parti ale lumii, inovatorii si-au creat propria tehnologie. 
Un dezvoltator de 25 de ani din Kenya a construit o pereche de manusi haptice care traduc limbajul semnelor intr-o aplicatie Android care citeste textul cu voce tare. 
Roy Allela a creat manusile pentru nepoata sa cu deficiente de auz, iar inovatia sa a castigat recent un premiu din partea Societatii Americane de Ingineri Mecanici. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate