Cautare


MIT a construit un sarpe robot care aluneca in creierul dvs.
04 Septembrie 2019 Stiinta

MIT a construit un sarpe robot care aluneca in creierul dvs.

Este conceput pentru a ajuta la tratarea victimelor accidentelor vasculare cerebrale

Cercetatorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au creat un sarpe robot pentru a trata simptomele imediate ale accidentelor vasculare cerebreale si ale anevrismelor. 

Este un dispozitiv robotic, in forma de fir, controlat cu magneti. Ideea este de a folosi acest fir pentru a curata cheagurile de sange din creier, care apar adesea in urma unui accident vascular cerebral sau a unui anevrism.

In prezent, acest tip de interventie chirurgicala se efectueaza folosind catetere impinse manual de chirurgi. Acest dispozitiv asemanator unui sarpe ar putra fi o cale catre o forma mai eficienta de tratament, deoarece in aceste operatiuni, timpul este un factor esential. 

"Accidentul vascular cerebral este a cincea cea mai intalnita cauza de deces si o cauza principala de dizabilitati in SUA", a explicat Xuanhe Zhao, profesor asociat de inginerie mecanica si inginerie civila si de mediu la MIT. "Daca accidentul vascular cerebral acut ar putea fi tratat in primele 90 de minute, ratele de supravietuire ale pacientilor ar creste semnificativ". 

"Daca am putea proiecta un dispozitiv pentru inversarea blocarii vasilor de sange in aceasta "ora de aur", am putea evita, eventual, leziuni cerebrale permanente. Aceasta este speranta noastra". 

Sarpele robot este mai usor de condus decat un cateter si este mai mic, ceea ce inseamna ca poate aluneca prin zone ale creierului cu un diametru mai mic. 

Puteti citi mai multe despre cercetare si despre robot aici.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate