Cautare


Allied Telesis lanseaza prima solutie wireless hibrida din lume
14 Septembrie 2018 Wireless

Allied Telesis lanseaza prima solutie wireless hibrida din lume

Allied Telesis a anuntat lansarea primei solutii hibride WLAN din lume pentru o retea fara fir optimizata in cadrul Enterprise. Prin permiterea simultana a operatiunilor WLAN cu mai multe canale si cu un singur canal, utilizand un singur punct de acces (AP), administratorii de retea pot combina atributele de performanta ale celor doua arhitecturi pentru a se potrivi cel mai bine cu cerintele lor specifice de implementare.

Majoritatea retelelor Wi-Fi functioneaza astazi pe o arhitectura cu mai multe canale, in care fiecare AP fara fir se conecteaza la un client mobil utilizand unul dintre mai multe canale radio. Retelele wireless construite in acest mod au, in general, o viteza buna de transmisie a datelor, dar trebuie bine planificate, deoarece interferentele radio de la AP-uri adiacente pe acelasi canal pot afecta negativ conectivitatea si performanta retelei. Un singur canal este o arhitectura alternativa Wi-Fi care permite tuturor punctelor de acces sa utilizeze acelasi canal radio, astfel incat interferentele si degradarea performantelor nu reprezinta o problema. Acest tip de retea fara fir rezolva problema interferentelor radio, este usor de implementat si permite roaming fara intreruperi intre punctele de acces.

Solutia wireless hibrida Allied Telesis Channel Blanket ofera utilizarea simultana atat a capabilitatilor si a performantelor cu un singur canal, cat si cu mai multe canale, permitand clientilor sa configureze ambele arhitecturi simultan pe acelasi hardware pentru a se potrivi cel mai bine aplicatiei lor specifice. Elementul hardware cheie pentru solutia hibrid WLAN este AP APL TQ5403 Enterprise Wave 2. Capabil sa asigure transferul fara fir brut de pana la 2133Mbps, de la radioul sau unic de 2,4GHz si de la emitatoarele IEEE 802.11ac dual 5GHz, TQ5403 suporta intrarea multipla si iesirea multipla (MU-MIMO), permitand mai multor clienti sa trimita si sa primeasca date la acelasi timp, sporind in mod substantial performanta pentru o experienta mai buna a utilizatorilor.

TQ5403 poate functiona independent in modul AP-cluster sau poate fi controlat de catre Allied Telesis Autonomous Wave Control (AWC), un instrument avansat de gestionare a retelei care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a aduce imbunatatiri semnificative in conectivitatea si performanta retelei wireless, reducand in acelasi timp costurile de exploatare si de operare . AWC este disponibil ca plugin pentru Allied Telesis Vista Manager EX, un instrument de monitorizare si gestionare a retelei de varf, care include diferite moduri de vizualizare care permit administratorilor IT sa monitorizeze cu usurinta retelele lor, cu profiluri AWC pentru a simplifica gestionarea AP multiple wireless.

Sursa: www.clubitc.ro


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate