Cautare


04 Iulie 2019
Tenda lanseaza in Romania doua switchuri din gama de varf, pentru clienti companii mici si mijlocii

Compania Tenda, unul dintre liderii mondiali in domeniul productiei de echipamente IT de retea, anunta lansarea pe piata din Romania a doua switchuri managed destinate segmentului corporate si in special afacerilor mici si mijlocii, cu functii avansate precum posibilitatea alimentarii cu energie a echipamentelor periferice conectate la retea.

Tenda Technology, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de retea din lume, a anuntat lansarea pe piata din Romania a doua noi switchuri, TEG3210P si TEG3224P, din gama de varf a companiei, produse destinate segmentului de clienti de business. 
Cele doua switchuri reprezinta un varf de tehnologie, integrand functii critice pentru afaceri.

 Astfel, amandoua modelele ofera tehnologia PoE (Power-over-Ethernet), care permite alimentarea cu energie electrica direct prin cablurile LAN ale echipamentelor periferice precum camerele video sau terminalele de interfon, fara a mai fi nevoie ca acestea sa fie legate la o priza. in acest tip de configuratie de retea, amplasarea perifericelor in spatiile de birouri sau in exteriorul cladirii nu mai depinde de existenta in apropiere a unei prize, ci doar de lungimea cablului de retea. Spre deosebire de switchurile clasice, care isi pot alimenta perifericele doar prin atasarea unui injector PoE (alimentat la randul sau de la priza), cele doua noi modele Tenda incorporeaza aceasta functionalitate, toate porturile lor de retea (conventionale, de tip RJ-45) dispunand de capacitatea de a alimenta echipamentul la care sunt conectate.

Printre perifericele care pot fi astfel conectate la switchurile Tenda se numara, de exemplu, camerele de supraveghere, access point-urile wireless, terminaleletelefonice VoIP (Voice over Internet Protocol), terminalele intercom, pentru teleconferinte etc.

Astfel, printre clientii care pot beneficia de puterea acestor switchuri se numara hotelurile si pensiunile, companiile care detin spatii de birouri de dimensiuni medii si mari sau dispuse pe mai multe niveluri, companiile din sectorul productiei, spitalele, companiile care au nevoie de solutii de securitate fizica etc.

Modelul TEG3210P dispune de opt porturi LAN Base-T Ethernet 10/100/1000 (Gigabit Ethernet), toate cu functie PoE, si de doua porturi Base-X Gigabit SFP. Modelul TEG3224P dispune de 24 de porturi LAN Gigabit Ethernet si de 4 porturi Base-X SFP. Capacitatea maxima de transfer de date este de 20 Gbps in cazul modelului TEG3210P si de 56 Gbps in cazul lui TEG3224P.

In ceea ce priveste puterea de alimentare disponibila, porturile functioneaza pe standardele IEEE 802.3af/at, iar puterea de iesire pentru un port PoE este de maximum 40W in cazul lui TEG3210P (total 115W), in vreme ce pentru modelul superior, TEG3224P, aceasta este de 30W (total 370W).

Ambele switchuri dispun de protectie la suprasarcina la nivel de port individual si la sursa de alimentare, precum si de suport pentru functii precum VLAN, IGMP, QoS, DHCP Snooping, Telnet etc. 

In ceea ce priveste functiile de securitate, ambele modele asigura protectie impotriva atacurilor ARP si DoS, IP+MAC+PORT+VLAN Bind, filtrare MAC si alte setari legate de securitate, prin intermediul interfetei web.

Cele doua switchuri includ porturi SFP (doua, in cazul lui TEG3210P, si patru, in cel al lui TEG3224P). Porturile de tip SFP (small form-factor pluggable) instalate in aceste switchuri permit conectarea directa la cabluri de date cu fibra optica si asigura o rata de transfer de 1Gbit/s fiecare.

In cazul modelului TEG3224P, cele patru porturi SFP existente sunt de tip combo, fiind posibila atat conexiunea directa la un cablu de fibra optica, cat si la unul conventional, de cupru.

Cele doua modele sunt disponibile pe piata din Romania in magazinele partenere de specialitate, la preturi incepand de la 589 lei pentru TEG3210P si respectiv 1945 lei pentru TEG3224P.

Despre TENDA

Fondata in anul 1999, compania Tenda Technology este recunoscuta ca furnizor de top al dispozitivelor si echipamentelor pentru retea. Tenda detine doua centre de cercetare-dezvoltare in Shenzen si Chengdu, China, cu peste 1000 de angajati, un centru de productie cu 2500 de angajati si o noua baza operationala cu o suprafata de 120.000 mp. Portofoliul Tenda cuprinde dispozitive destinate retelelor de acasa si pentru afaceri, routere, sisteme mesh, extendere, adaptoare, dispozitive powerline, dispozitive pentru retele mobile, camere IP, switch-uri, dispozitive CPE broadband etc. 

Cu sediul central in Shenzhen, China, Tenda si-a extins aria de afaceti pe piata internationala, deschizand 10 reprezentante si 50 de birouri. Tenda este prezenta cu produsele sale, prin intermediul canalelor de distributie, in peste 100 de tari si la sfarsitul anului 2016 vanzarile totale ale companiei se ridicau la peste 700 milioane USD.

Sursa:
www.creativehub.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate